Κόσμος

''Χοντρό'' επεισόδιο ανάμεσα σε Ινδία-Τουρκία για το Κασμίρ

Η ινδική πρεσβεία στην Τουρκία διακόπτει την τουρκική κρατική δημοσίευση για την εκκαθάριση της πακιστανικής προπαγάνδας κατά της Ινδίας
 
Στις 10 Ιουνίου, το Anadolu Agency, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, δημοσίευσε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι η Ινδία έχει εκδώσει πάνω από 3,4 εκατομμύρια πλαστά πιστοποιητικά κατοικίας για να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία του Κασμίρ. Η ινδική πρεσβεία στην Τουρκία αντέκρουσε τους ισχυρισμούς.

Η έκθεση που δημοσίευσε το Anadolu Agency δεν ήταν λιγότερο από μια πακιστανική προπαγάνδα κατά της Ινδίας. Στην έκθεση, η AA ανέφερε τον Zahid Hafeez Chaudhri, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, λέγοντας: «Η Ινδία συνεχίζει με το σχέδιό της να αλλάξει τη δημογραφική δομή του κατεχόμενου εδάφους σε σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της 4ης Σύμβασης της Γενεύης. 

Η Ινδία έχει ήδη εκδώσει πάνω από 3,4 εκατομμύρια πλαστά πιστοποιητικά κατοικίας. " Πρόσθεσε επίσης: «Οι ζωές και τα προς το ζην του λαού του Κασμίρ έχουν επηρεαστεί σοβαρά μετά τις παράνομες και μονομερείς ενέργειες της Ινδίας στις 5 Αυγούστου 2019».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ