Κόσμος

''Πόλεμος'' ΗΠΑ-Κίνας για το Θιβέτ - Σε εξέλιξη η απόλυτη σύγκρουση

Το νέο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της Κίνας περιλαμβάνει το Θιβέτ, ενισχύει την παγκόσμια δέσμευση για την πολιτική σχετικά με τη μετενσάρκωση του Δαλάι Λάμα
 
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των ισχυρισμών της Κίνας, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε συντριπτικά ένα διμερές νομοσχέδιο σε μια σαρωτική ψηφοφορία 68-32 την Τρίτη.

Ο Νόμος για την Καινοτομία και τον Ανταγωνισμό στις ΗΠΑ (επίσης γνωστός ως νόμος για τα ατελείωτα σύνορα) που διαθέτει 250 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω επενδύσεων στην επιστήμη για να ανταγωνιστεί την Κίνα, έχει επίσης πολλές σημαντικές διατάξεις για το Θιβέτ.

Το νομοσχέδιο συνεχίζει να επιβεβαιώνει τα συναισθήματα του Θιβετιανού Νόμου για την Πολιτική και την Υποστήριξη του 2020 δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον Υπουργό Εξωτερικών να συνεργαστεί με συμμάχους για να υποστηρίξει την αυτοδιάθεση των Βουδιστών ηγετών του Θιβέτ.

Το νομοσχέδιο καλεί περαιτέρω διεθνείς προσπάθειες για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας των Θιβετιανών Βουδιστών.

Δηλώνει ότι, «Ο Υπουργός Εξωτερικών πρέπει να συνεργαστεί με συμμάχους και εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών

(1) υποστηρίζει τη μοναδική θρησκευτική αρχή θιβετιανών θρησκευτικών ηγετών για τον εντοπισμό και την εγκατάσταση του 15ου Δαλάι Λάμα

(2) αντιτίθεται στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ότι η ΛΔΚ έχει την εξουσία να αποφασίζει για τους Θιβετιανούς βουδιστές τον 15ο Δαλάι Λάμα και

(3) να απορρίψει την παρέμβαση της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη θρησκευτική ελευθερία των Θιβετιανών Βουδιστών».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...