Κόσμος

Αλλάζουν και την ιστορία στην Τουρκία! Αντί για Κεμάλ εξετάζονται στον Ερντογάν!

Να δούμε τι άλλο θα κάνει ο Ερντογάν για να εξαλείψει το κεμαλικό παρελθόν της Τουρκίας!

Η περίοδος 2002-2018 του AKP εισήλθε στο εγχειρίδιο AÖF Revolution History and Kemalism. Συγκεκριμένα πρόσθεσαν 47 σελίδες σχετικά με την περίοδο του κόμματος του Ερντογάν, του AKP, στο εγχειρίδιο Anadolu University Open Education History History and Kemalism και μάλιστα ζητήθηκε και στις εξετάσεις της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων .

Το βιβλίο περιλαμβάνει την περίοδο συνασπισμού πριν από το AKP με έμφαση στην "αστάθεια".

Εξ ονόματος της Πρυτανείας, ο καθηγητής Burhan Sayilir εξήγησε τον λόγο για την υποβολή αμφιλεγόμενων ερωτήσεων στις εξετάσεις, με τα θέματα που καλύπτονται στα εγχειρίδια του εξαμήνου και του εαρινού εξαμήνου. Σημειώνοντας ότι ένα θέμα 47 σελίδων με τίτλο "Τουρκία στην περίοδο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" προστέθηκε και διδάχθηκε στο βιβλίο “Αρχές και Ιστορία της Επανάστασης του Atatürk”, ο Sayilir είπε: "Ερωτήσεις τέθηκαν από τις τέσσερις πρώτες ενότητες στο ενδιάμεσο εξάμηνο του εαρινού εξαμήνου , και από τις τέσσερις τελευταίες στο τελικό. Τρεις από τις ερωτήσεις τέθηκαν από τα θέματα των τεσσάρων τελευταίων ενοτήτων”.

Οι επαφές του Ερντογάν παρουσιάστηκαν με φωτογραφίες στο βιβλίο, το οποίο περιγράφει κυβερνήσεις συνασπισμού. Ανφορά υπάρχει στο περιστατικό με την ΜΙΤ και τα φορτηγά στα Άδανα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα γεγονότα του πάρκου Gezi.

Δεν μπορούσε να λείπει βέβαια το θέμα της απόπειρας πραξικοπήματος του καλοκαιριού του 2016 μέχρι και την κρίση με τον Αμερικανό Πάστορα Μπράνσον.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ