Κόσμος

Πως ο Πεκέρ μπορεί να ''ρίξει'' την τουρκική κυβέρνηση

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία ήταν στα νέα για λάθος λόγους. Ο φυγόδικος και αφεντικό της μαφίας Σεντάτ Πεκέρ, πρωτοστατεί με τους ισχυρισμούς του σχετικά με εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες στην Τουρκία. Μέσα από τα βίντεο του στο YouTube, έχει κατηγορήσει για βιασμό, διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες Αξιωματούχος, που βρίσκονται κοντά στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι πιο εξέχοντες μεταξύ αυτών που εμπλέκονται είναι ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας και υπουργός Εσωτερικών Mehmet Agar, ενώ ο γαμπρός του Erdogan Berat Albayrak και ο αδελφός του Serhat Albayrak έχουν επίσης αναφερθεί.
 
Στο έβδομο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 23 Μαΐου 2021, ο Peker κατηγόρησε τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Binali Yildirim, Erkan Yildirim και τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας και υπουργό Εσωτερικών Mehmet Agar, ως μέρος ενός διεθνούς συστήματος διακίνησης ναρκωτικών. Ο Peker ισχυρίστηκε ότι ο γιος του Yildirim Erkam είχε κάνει συχνά ταξίδια στη Βενεζουέλα για να δημιουργήσει μια νέα διεθνή διαδρομή διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία. Ο Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι τα ταξίδια του Ερκάμ, έγιναν για να να παραδώσουν βοήθεια COVID-19.
 
Ο Peker προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα ναρκωτικά από την Κολομβία. Ο Peker αποκάλυψε ότι η κοκαΐνη ερχόταν προηγουμένως στην Τουρκία μέσω της Κολομβίας. Ωστόσο, περίπου 4,9 τόνοι κοκαΐνης πιάστηκαν τον Ιούνιο του 2020 στη χώρα αυτή.  

Ο Peker ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έστειλε όπλα σε μαχητές της Al-Nusra μέσω μιας παραστρατιωτικής ομάδας που ονομάζεται SADAT, που ιδρύθηκε το 2012 από έναν συνταξιούχο στρατηγό και 23 άλλους αξιωματικούς που εκδιώχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις λόγω των ισλαμιστικών συμπαθειών τους. Η παραστρατιωτική εταιρεία SADAT είναι στενά συνδεδεμένη με την τουρκική κυβέρνηση και φέρεται να διαδραμάτισε ρόλο στην πρόσληψη και την παροχή κατάρτισης σε μαχητές κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία και τη Λιβύη.

Στο βίντεό του, ο Peker ισχυρίζεται ότι το να κάνει «μεγάλες επιχειρήσεις» στη Συρία απαιτεί την άδεια όχι μόνο του προεδρικού αρχηγού διοικητικών υποθέσεων, Metin Kiratli, αλλά και των φιλοκυβερνητικών επιχειρηματιών και ενός ανώτερου μαχητή της Al-Nusra, Abu Abdurrahman.
 
Υπογραμμίζοντας τις δολοφονίες δημοσιογράφων στην Τουρκία, ο Peker υπέβαλε ισχυρισμούς ότι ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας και υπουργός Εσωτερικών Mehmet Agar και πρώην αξιωματούχος μυστικών υπηρεσιών Korkut Eken ήταν υπεύθυνοι για τις δολοφονίες των δημοσιογράφων Ugur Mumcu και Kutlu Adali. Ο Peker είπε ότι προσεγγίστηκε από τον πρώην αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών Korkut Eken και Agar για να δολοφονήσει τους δημοσιογράφους Kutlu Adali στηνΚύπρο το 1996.

 
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ήδη χάνει τη δημόσια υποστήριξη, καθώς μια έρευνα της εκλογικής εταιρείας Avrasya δείχνει ότι οι περισσότεροι Τούρκοι - 75 τοις εκατό - πιστεύουν τους ισχυρισμούς του Peker.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ