Κόσμος

''Φλέβα'' χρυσού χτύπησαν στην Τουρκία - Εντοπίστηκαν 20 τόνοι

Θησαυρός, κυριολεκτικά, εντοπίστηκε από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των εξορύξεων σε περιοχή στην ανατολική Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ.

Εντοπίστηκαν, ειδικότερα, 20 τόνοι χρυσού, με τιμή αγοράς τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και 3,5 τόνοι ασημιού με τιμή αγοράς 2,8 εκατομμυρίων.

Ο υπουργός έκανε αυτή την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή εγκαινίων για το ορυχείο Mollakara, στην οποία έδωσε το «παρών» μαζί με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Η εταιρεία Koza Altın, που έκανε την ανακάλυψη, αναμένεται να επενδύσει συνολικά 160 εκατομμύρια σε εξορυκτικές δραστηριότητες στη χώρα. Σημειώνεται πως η επιχείρηση είχε κατασχεθεί από το κράτος, αναφορικά με δεσμούς που είχε με γκιουλενιστές.

Το υπουργείο είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα φέτος πως η διαδικασία της εξόρυξης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και το τέλος του 2022.

Σημειώνεται πως εντός του 2020 η Τουρκία κατάφερε να εξορύξει 42 τόνους χρυσού, ενώ την περασμένη χρονιά 38.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά 0

Ο «σουλτάνος» έχασε την ψυχραιμία του: Οι απειλές για... χαντάκια, ο πανικός για τη Γαλλία και το νέο ρεσιτάλ αλαζονείας από την Άγκυρα

Η στρατηγική θωράκιση της Ελλάδας και της Κύπρου προκαλεί την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία καταφεύγει ξανά σε ωμές...