Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τα ''φονικά'' ''Heron'' σηκώνονται για αποστολές στο Αιγαίο

Επιτέλους ευχάριστα νέα. Η Ελλάδα αργεί, αλλά με σταθερά βήματα προχωράει σε κινήσεις ουσίας, καθώς όπως αναφέρει το e-amyna, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους HERON (διαμόρφωσης ναυτικής επιτήρησης) της Πολεμικής Αεροπορίας από την 135 Σμηναρχία Μάχης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο!   

 

Οι ιπτάμενοι «κατάσκοποι», τα «μάτια» πλέον της Πολεμικής Αεροπορίας με απόλυτη εξειδίκευση σε αποστολές ISR (Intelligence-Surveillance-Reconnaissance) συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης έρχονται να «κλειδώσουν» το Αιγαίο.

Τα δύο υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροχήματα βρίσκονται πλέον στη ‘’φωλιά’’ τους, στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και ήδη ‘’ακτινογραφούν’’ το Αρχιπέλαγος έως και τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου. Μεταφέρθηκαν από το Ισραήλ και μαζί τους έφτασε κλιμάκιο Ισραηλινών προκειμένου να βοηθήσουν στη ομαλή αλλά και γρήγορη ενσωμάτωσή τους στην Πολεμική Αεροπορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Οι ιπτάμενοι ‘’κατάσκοποι’’, τα ‘’μάτια’’ πλέον της Πολεμικής Αεροπορίας με απόλυτη εξειδίκευση σε αποστολές ISR (Intelligence-Surveillance-Reconnaissance) συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης έρχονται να ‘’κλειδώσουν’’ το Αιγαίο. Ουσιαστικά αλλάζουν επίπεδο στον έλεγχο του Αρχιπελάγους και των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και ‘’λύνουν’’ τα χέρια των Ελλήνων επιτελών και όχι μόνο. Αφού η συνεισφορά τους θα είναι πολύτιμη πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας αφού θα μπορούν να επιχειρούν και πάνω από τα χερσαία σύνορα της χώρας. 

Τους προηγούμενους μήνες Στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκπαιδεύτηκαν στο Ισραήλ και εξειδικεύτηκαν ώστε να πετάνε και να συντηρούν τα δύο UAV τα οποία πλέον ανήκουν στα ‘’μπλε’’ φτερά. Η 135 Σμηναρχία Μάχης αποφασίστηκε εξαιτίας της κομβικής της θέσης στην ‘’καρδιά’’ του Αιγαίου να αποτελέσει την προκεχωρημένη βάση των Ελληνικών μη επανδρωμένων. Ήδη παλαιότερης τεχνολογίας μη επανδρωμένα επιχειρούν τόσο από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα όσο και από αεροδρόμια ακριτικών νησιών.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ