Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αρμενία: Προβάδισμα νίκης στις εκλογές δίνει στον Πασινιάν δημοσκόπηση

Προβάδισμα νίκης στις εκλογές της 20ης Ιουνίου δίνει στον Νικόλ Πασινιάν δημοσκόπηση. Οι αρχές δωροδοκούν τους ψηφοφόρους, λέει η αντιπολίτευση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές της 20ης Ιουνίου στην Αρμενία. Όπως αναφέρει το Panarmeninan.net, δημοσκόπηση βλέπει νίκη του κόμματος του Νικόλ Πασινιάν στις αρμενικές εκλογές με διαφορά 1,8% έναντι του συνασπισμού Χαγιαστάν (Αρμενία) του οποίου ηγείται ο δεύτερος πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν.

Το 22,4% των ερωτηθέντων είπε στο γκάλοπ που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου, ότι θα ψήφιζαν το κόμμα του Πασινιάν, αν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή. Σημειωτέον, ότι το ποσοστό ήταν στο 27,2% σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε έναν μήνα πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υποστήριξη στον Κοτσαριάν και στον συνασπισμό που ηγείται μεγάλωσε τον τελευταίο μήνα από το 8,1% στο 20,6%. Όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις κέρδισαν πολύ λίγο έδαφος, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι αρχές δωροδοκούν τους ψηφοφόρους

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκάλεσαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του αντιπολιτευτικού συνασπισμού, Αράμ Βαρντεβανιάν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε, όπως μεταφέρει το News.am,  ότι οι αρμενικές αρχές υιοθετώντας τις αποφάσεις της κυβέρνηση, στην ουσία δωροδούν ψηφοφόρους.

Ο Βαρντεβανιάν κατήγγειλε προσπάθεια επιδότησης αγροτικών συνεταιρισμών και γεωργών στις επαρχιες Σιουνίκ και Κεργακουνίκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στις οποίες ως γνωστόν έχει εισβάλλει από τις 12 Μαΐου στρατός του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον νόμο, όπως υπενθύμιζε ο εκπρόσωπος Τύπου του αντιπολιτευτικού συνασπισμού, οι αρχές είναι υποχρεωμένες να διασφαλίζουν την ισότητα και τη νομιμότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...