Κόσμος

''Πόλεμος'' Δύσης-Κίνας για τον ιό - Ερευνητές βγάζουν στη ''φορά'' νέα στοιχεία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι ο κόσμος  βρίσκεται σε «βιολογικό πόλεμο» με την Κίνα. 
 
Αν ο Covid-19 προήλθε από την υγρή αγορά του Γουχάν ή αν είχε διαρρεύσει κατά λάθος ο ιός από το εργαστήριο του Γουχάν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κίνα για τον ιό. Ήταν στο Γουχάν το 2019 όταν πολλοί άρχισαν να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν στους δρόμου. Αλλά αυτό το γεγονός είχει υποτιμηθεί από την Κίνα. Η Κίνα έφθασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι ξεκίνησε από την Ιταλία.
 
Άνθρωποι στο Γιουχάν, που ζούσαν σε διαμερίσματα είχαν μολυνθεί από τον ιό. Οι κινεζικές αρχές σφράγισαν τα διαμερίσματα τους λόγω της εξάπλωσης του ιού. Η πόλη Γουχάν έκλεισε και καθαρίστηκε. Μέσα σε λίγους μήνες, η Κίνα επέστρεψε στην κανονικότητα προωθώντας επιχειρήσεις όπως μάσκες, ιατρικά εργαλεία, πώληση μηχανών PCR και δωρεά εμβολίων.Ένας γιατρός, ο Δρ Li Wenliang εξέθεσε τον κίνδυνο του νέου ιού και πέθανε τελικά λόγω του covid19. Κυνηγήθηκε από τις κινεζικές αρχές για τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων! Ο επόμενος ήταν ο Δρ Li-Meng Yan που πρόσφατα είπε ότι ήταν ένας συνθετικός ιός που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο στο Wuhan. Αρκετοί επιστήμονες από τους Johns Hopkins, Columbia και άλλα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την προέλευση του ιού όταν ο Δρ Yan, δημοσίευσε εκρηκτικό έγγραφο το 2020 Σεπτέμβριο αναφέροντας ότι η Κίνα δημιούργησε το  μοιραίο covid19.

Ο Δρ Yan, ήταν μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, αλλά κατέφυγε στις ΗΠΑ. Ο Δρ Yan ισχυρίστηκε ότι είχε πραγματοποιήσει δύο έρευνες σχετικά με τη «νέα πνευμονία» στην Κίνα μεταξύ Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου 2020 και μοιράστηκε τα αποτελέσματα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως και στις ταινίες, ο Δρ Γιεν ανέβασε κρυφά τις αναφορές του στη βάση δεδομένων Zenodo, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύουν αμέσως χωρίς περιορισμούς. Φοβόταν επίσης ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εμπόδιζε τη δημοσίευση του έργου του. Αυτή την εβδομάδα (31 Μαΐου), μια νέα έκθεση γράφτηκε από ον Βρετανό καθηγητή Angus Dalgleish και τον Νορβηγό επιστήμονα Dr. Birger Sørensen, όπου αναφέρουν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες βρίσκονται πίσω από τον ιό.

Σύμφωνα με μελέτες, έδειξε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό ενώ εργάζονταν σε ένα «Gain of Function Project» στο εργαστήριο Wuhan. Είπαν επίσης ότι το covid19 «δεν έχει αξιόπιστο φυσικό πρόγονο». Οι ισχυρισμοί τους έρχονται εν μέσω κατηγοριών για σιωπή και εξαφάνιση επιστημόνων στην Κίνα από το κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).
 
Ισχυρίστηκαν ότι λείπουν δεδομένα για τον ιό. «Ήταν σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια. Τέταρτον, ένα βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί, από μια αυστραλιανή ερευνητική δημοσιογράφο, την  Sharri Markson, η οποία γράφει για την News Corp, υποστηρίζει ότι« δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση ότι ο Covid-19 έχει φυσική προέλευση» και ότι στη Κίνα
συνωμότησαν για να καλύψουν την αλήθεια.  

Η Κίνα ακόμη δελεάζει το Facebook των ΗΠΑ και πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να απαγορεύσει τις ειδήσεις ότι η Κίνα είναι το επίκεντρο του ιού.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέφερε ότι έχουν εντοπίσει δεκάδες ψευδείς λογαριασμούς και συντονισμένα δίκτυα ενίσχυσης που ασχολούνται με την προώθηση μηνυμάτων από κινέζους διπλωμάτες.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρωθυπουργός του Καναδά και η σύζυγός του εξετάστηκαν θετικά στο κορονοιό και ανάρρωσαν. Πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ και του Μπόλιγουντ, τραγουδιστές, εξέχοντες Ινδοί δημοσιογράφοι, γιατροί και επιστήμονες υπέκυψαν σε αυτόν τον τρομακτικό ιό.

--

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...