Κόσμος

Λευκορωσία: Αρχισυντάκτρια ΜΜΕ κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Οι αρχές της Λευκορωσίας δεν έχουν επιβεβαιώσει την απαγγελία κατηγοριών και ένας εκπρόσωπος της κρατικής επιτροπής ερευνών δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το δικαστήριο στο Μινσκ όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία.

Η Ζολοτόβα κατηγορείται «για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας», σημείωσε το μέσο ενημέρωσης όπου εργάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρχές έχουν συλλάβει 15 εργαζομένους στο TUT.BY στο πλαίσιο μιας καταστολής μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο που ξέσπασαν πέρυσι έπειτα από αμφισβητούμενες εκλογές. Το TUT.BY ήταν ένας από τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη Λευκορωσία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση Λουκασένκο έχει αφαιρέσει διαπιστεύσεις από πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση λένε ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με επιδρομές, συλλήψεις, φυλακίσεις, ή έχουν αναγκαστεί να εγκατασταθούν στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν η σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς, ενός 26χρονου δημοσιογράφου-μπλόγκερ, ο οποίος συνελήφθη όταν οι λευκορωσικές αρχές ανάγκασαν ένα αεροπλάνο της Ryanair που ταξίδευε από την Ελλάδα με προορισμό την Λιθουανία στις 23 Μαΐου να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ