Κόσμος

Nέα ένταση: Η Ινδία στέλνει K9 Vajra στα σύνορα με την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ινδικός στρατός ανέπτυξε όπλα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινούμενων Howitzers K9 Vajra (K9 Thunder) κατά μήκος των συνόρων του Ladakh, μπροστά σε μια νέα κινεζική συσσώρευση δυνάμεων.

Στις 28 Νοεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος του Επιτελείου του Ινδικού Στρατού, Υπολοχαγός CP Mohanty, επισκέφθηκε το ανατολικό Ladakh για να ελέγξει την ετοιμότητα του στρατού.

Πρόσφατα, υπήρχαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι η Στρατιωτική Διοίκηση του PLA έλαβε πολλά νέα συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων των PCL-181, PCL-161 και PHL-03 MLRS.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το K-9 Vajra είναι αρκετά κατάλληλο για το άγονο τοπίο του Ladakh. Το σύστημα έπρεπε να υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές πριν τεθεί την υπηρεσία, ειδικά για τις ερήμους του Rajasthan.

Το K9 Vajra        

Το ινδικό K-9 Vajra είναι η εγχώρια έκδοση του αυτοκινούμενου 155mm / 52cal Howitzer (SPH) της Νότιας Κορέας «K-9 Thunder» που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Άμυνας και την Samsung Aerospace Industries.

Το πλήρωμα του K-9 προστατεύεται από μια κατασκευή συγκολλημένης ατσάλινης θωράκισης η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει από θραύσματα κελύφους 152 mm και από νάρκες κατά προσωπικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ