Κόσμος

G7: "Με την πλάτη στον τοίχο" η Λευκορωσία για την "αεροπειρατεία"

Οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7) καταδίκασαν σήμερα τη Λευκορωσία για το γεγονός ότι εξανάγκασε επιβατικό αεροσκάφος να προσγειωθεί προκειμένου οι αρχές να συλλάβουν δημοσιογράφο που επέβαινε σε αυτό.

"Η ενέργεια αυτή έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης. Ήταν επίσης μια σοβαρή επίθεση στους κανόνες που διέπουν την πολιτική αεροπορία", ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, εκ μέρους των υπουργών Εξωτερικών του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

"Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας, και μέσω περαιτέρω κυρώσεων όπου κρίνεται απαραίτητο, για να προωθήσουμε τη λογοδοσία για τις ενέργειες των αρχών της Λευκορωσίας".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Καταπέλτης ο Στρατηγός Χουδελούδης! “Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά”-“Η τουρκική απειλή αυξάνεται και έκλεισε Σχηματισμός στην πρώτη γραμμή (7η Ταξιαρχία), ενώ άνοιξε στην Κεντρική Μακεδονία”

“Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά, έξω από την πόρτα μας και μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να είμαστε...