Κόσμος

Το κύκλωμα της Γκρέτα ανακατεύεται με το παλαιστινιακό

Το κλιματικό κίνημα της Greta Thunberg "Παρασκευές για το μέλλον" εκφράζει σε δημοσιεύσεις του στο Twitter ανοιχτή υποστήριξη για τους Παλαιστίνιους τζιχαντιστές. «Η μη βία είναι ένα κομμάτι», γράφουν, αποκαλώντας τους τζιχαντιστές «μάρτυρες». Αυτές είναι δηλώσεις που διαχωρίζουν τώρα το “υποκατάστημα” του κινήματος για το κλίμα στη Γερμανία.

Το κλιματικό κίνημα της αριστερής ακτιβίστριας Greta Thunberg είναι διχασμένο. Ο λόγος είναι η έντονη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Οι πιο μαχητικοί και αριστεροί ακτιβιστές πιστεύουν ότι η μεγάλη πλατφόρμα για το κλίμα που έχουν ξεκινήσει θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλα αριστερά ζητήματα - όπως η έκφραση υποστήριξης για την Παλαιστίνη, τη Χαμάς και τον ένοπλο αγώνα ενάντια στο Ισραήλ.

Την περασμένη Τετάρτη, το ζήτημα μεταφέρθηκε σε νέο επίπεδο όταν οι “Παρασκευές για το μέλλον” από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram και το Twitter εξέφρασαν ανοιχτά την υποστήριξη για την παλαιστινιακή υπόθεση και την αντίθεσή του κινήματος στον «αποικισμό των εποικιστών» αναφερόμενοι στη γη της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σε δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τζιχαντιστές της Χαμάς που σκοτώθηκαν στον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ χαρακτηρίζονται «μάρτυρες» και υπάρχουν ευχές ότι «η μνήμη τους θα είναι μια ευλογία και μια επανάσταση», ρητορική που θυμίζει πολύ αυτή που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Σε άλλες δημοσιεύσεις, το κίνημα “Παρασκευές για το μέλλον” γράφει ότι "η μη βία είναι ένα παιχνίδι", ένα απόσπασμα του Ινδού συγγραφέα και ακτιβιστή Arundhati Roy, και ότι "οι Παλαιστίνιοι μπορεί να μην έχουν πάντα το προνόμιο να έχουν τη μη βία ως λογική εναλλακτική λύση".

Η κλιματική οργάνωση ξεκινά επίσης μια έντονη επίθεση κατά της «αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού» και ισχυρίζεται ότι «η βία στην Παλαιστίνη χρηματοδοτείται από τον μιλιταρισμό και την αποικιακή ατζέντα της Βόρειας Αμερικής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ