Κόσμος

"Κρέμασαν" υποψήφιο δήμαρχο στο Μεξικό για να τον εκφοβίσουν

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες της απαγωγής ενός υποψήφιου δημάρχου στο Μεξικό από εξοργισμένους πολίτες, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι δεν υλοποίησε ποτέ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ο Χουάν Καμάτσο πραγματοποιούσε περιοδεία στην πόλη San Cristobal de las Casas στις 16 Μαΐου όταν έπεσε, μαζί με τους συνεργάτες του, σε ενέδρα που του είχαν στήσει οι κάτοικοι, κρατώντας τους τελικά ομήρους για 9 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη «New York Post», οι κάτοικοι της φτωχής πόλης του Μεξικού, στην κοινότητα Τσιάπα, τού πήραν τα γυαλιά που φορούσε, ενώ τον ανάγκασαν να περπατήσει χωρίς παπούτσια.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι, απόγονοι των Μάγια, τον κατηγορούν γιατί δεν έφτιαξε το οδικό δίκτυο, δεν εξασφάλισε την παροχή πόσιμου νερού, αλλά και γιατί δεν βελτίωσε τις σχολικές υποδομές.

Κάποια στιγμή ωστόσο και ενώ ο Καμάτσο προσπαθεί να δώσει απαντήσεις, εμφανώς αμήχανος και σε κατάσταση σοκ, ορισμένοι από τους κατοίκους τού περνούν μια θηλιά στο λαιμό, απαιτώντας 15.000 δολάρια (300.000 πέσος) για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ άλλοι απειλούν πως θα του βγάλουν το παντελόνι και θα του φορέσουν φούστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία στιγμή, κάποιος από τους κατοίκους ακούγεται να λέει: «χαλάρωσέ του τη θηλιά, για να τραγουδήσει σαν πουλάκι, δεν θα του βάλουμε βενζίνη».

«Έχω μόνο 100.000 πέσος, σας το ορκίζομαι», απαντά από την πλευρά του ο Καμάτσο, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο Καμάτσο φέρεται να πλήρωσε τα «λύτρα», κάτι όμως που ο ίδιος διέψευσε, υποστηρίζοντας πως οι κάτοικοι ήθελαν απλά να τον πείσουν να ακούσει τα αιτήματά τους, σε μια προσπάθεια να υποβιβάσει το θέμα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα… επανέλθει στην περιοχή, στις 30 Μαΐου, προκειμένου να μιλήσει μαζί τους για τα προβλήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόμμα του Χουάν Καμάτσο, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε κάθε πράξη βίας που αποσταθεροποιεί το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον.

«Δεν δικαιολογείται καμία σωματική, συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη, πόσο μάλλον όταν αυτό έχει να κάνει με πολιτικές πεποιθήσεις», αναφέρεται σε αυτήν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ