Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σύρραξη Αράβων & Ισραηλινών στο Al-Aqsa

Νέες συγκρούσεις έχουμε στην Ιερουσαλήμ. Άραβες άρχισαν να υβρίζουν και να κάνουν επιθέσεις προς την ισραηλινή αστυνομία στο Al-Aqsa, κατά την διάρκεια της σημερινής προσευχής. 

Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την συμφωνία για εκεχειρία ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ.   

 

Τουρκία: ''Το Ισραήλ πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου''  

 

Τοποθέτηση όμως είχαμε και πάλι από την Τουρκία, με το ΥΠΕΞ, να αναφέρει πως ''το Ισραήλ πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα''.  

 

Συνέντευξη Νετανιάχου                    

 

Συνέντευξη Τύπου για την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε την Πέμπτη, μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από τα στρατιωτικά αρχηγεία στο Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον λαό της χώρας του για την «ανθεκτικότητά του» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η «μόνη έννοια» που είχε στην επιχείρηση, ήταν η διαφύλαξη της ασφάλειας του Ισραήλ και πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στο κοινό ή και στη Χαμάς, το αποτέλεσμα ο αντίκτυπος των ισραηλινών χτυπημάτων στη Γάζα.

Ακόμη, ανέφερε πως δεν διέταξε επίγεια επιχείρηση στη Γάζα, επειδή πίστευε ότι δεν ήταν απαραίτητο. «Αν το έκρινα απαραίτητο, θα το είχα ζητήσει».

«Προκαλέσαμε τις μέγιστες δυνατές απώλειες στη Χαμάς, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα δικά μας θύματα», σχολίασε, εκφράζοντας τη λύπη του για τις απώλειες αμάχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε ακόμα ότι το Ισραήλ εκπλήρωσε τον στόχο του απέναντι στη Χαμάς, με ένα «χτύπημα που δεν μπορούσε να φανταστεί», καταστρέφοντας το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο που έχτισε στη Γάζα και το οποίο, όπως είπε, μετατράπηκε σε «παγίδα θανάτου».

Ακολούθως, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση ήθελε να πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις - ακόμη και στο τέλος της επιχείρησης - αλλά το Iron Dome του Ισραήλ απέτρεψε τα σχέδια αυτά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 200 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων 25 ανώτερων αξιωματούχων. «Και όσοι δεν σκοτώθηκαν, ξέρουν ότι μπορούμε να τους φτάσουμε - πάνω ή κάτω από το έδαφος, επίτευγμα που κανένας στρατός δεν έχει επιτύχει ποτέ».

Τόνισε ακόμη ότι η επιχείρηση αυτή «άλλαξε την εξίσωση» και έκανε τη Χαμάς να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον σχετικά με τις επιθέσεις στο Ισραήλ. 

 

Γκαντς: Μη γίνει η στρατιωτική νίκη μια χαμένη διπλωματική ευκαιρία 

 

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς είπε, από την πλευρά του, πως όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι του Ισραήλ «έκπληξαν» με ένταση την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Ωστόσο, κάλεσε τον Νετανιάχου να μην «μετατρέψει μια στρατιωτική νίκη σε μια διπλωματική χαμένη ευκαιρία», λέγοντας ότι το θέμα της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατηγικά και διπλωματικά, μακροπρόθεσμα.

 

https://twitter.com/kann_news/status/1395698056021041156https://twitter.com/kann_news/status/1395700103172788227https://twitter.com/disclosetv/status/1395695649270771712https://twitter.com/disclosetv/status/1395698140158824454
https://twitter.com/ragipsoylu/status/1395699713291268099https://twitter.com/arabnews/status/1395700041092841472https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1395697939134230529

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...