Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σοβαρή αμερικανοτουρκική κρίση - ''Δεν θέλουμε επαφές με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα''!

Στο χειρότερο σημείο έχουν φθάσει οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Όλα ξεκίνησαν σήμερα, το πρωί.  
΄Οπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, καταδίκασαν έντονα τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ.

"Προτρέπουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν και άλλους Τούρκους ηγέτες να απέχουν από εμπρηστικές παρατηρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να υποκινήσουν περαιτέρω βία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πιερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως είχαμε απάντηση από την Τουρκία. ''Απορρίπτουμε εντελώς τις κατηγορίες εναντίον του Προέδρου μας.Καλούμε την αμερικανική κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθειες για να σταματήσoυν οι επιθέσεις του Ισραήλ στον άμαχο πληθυσμό, αντί να κάνει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον των ηγετών μας.'' 

 

''Άκυρο'' Σοιλού στον πρέσβη των ΗΠΑ  

 

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, για άλλη μια φορά, κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση Ερντογάν στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016: «Οι ΗΠΑ και τα ΗΑΕ είναι οι πραγματικοί παράγοντες πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.»

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, λέει ότι απέρριψε σήμερα αίτημα για ραντεβού από τον Πρέσβη των ΗΠΑ. «Θα συναντηθούμε, όταν θα αρχίσετε να σέβεστε την χώρα μου!»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ