Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

H Kίνα έστειλε χαλασμένες φιάλες οξυγόνου στην Ινδία!

Η Κίνα επιλέγει να βγάζει κέρδη, παίζοντας με τις ζωές των ανθρώπων. Όχι μόνο οι κινεζικές εταιρείες έχουν επιδοθεί στην αύξηση των τιμών ζήτησης, τώρα στέλνουν στην Ινδία χαμηλής ποιότητας εξοπλισμό που σχετίζεται με το Covid-19.

Η India Today έχει αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα και φωτογραφικές αποδείξεις για να δείξει πώς οι εταιρείες όχι μόνο αύξησαν τις τιμές, αλλά και άλλαξαν τις προδιαγραφές και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των συμπυκνωτών οξυγόνου για την Ινδία.

Διαφορετικές εταιρείες αναφέρουν ξεχωριστές τιμές για τους συγκεντρωτές 5 λίτρων και 10 λίτρων. Ενώ οι τιμές κυμαίνονται, τα περισσότερα δείχνουν αύξηση του κόστους τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό ακόμη και όταν το Πεκίνο προσπαθεί να απεικονίσει τις εξαγωγές ως «ανθρωπιστική» χειρονομία.

«Οι κινεζικές εταιρείες προωθούν το πνεύμα του ανθρωπισμού, επικεντρώνονται στη διάσωση ζωών, ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις ανάγκες του ινδικού λαού. Αυτό αποκαλύπτει τις κοινωνικές ευθύνες τους καθώς και την καλή θέληση να βοηθήσουν την Ινδία να πολεμήσει # Covid-19. Μπράβο για αυτό που έκαναν», ;egrace ο Κινέζος απεσταλμένος στον Πρέσβη της Ινδίας, Sun Weidong, στο Twitter.

Αλλά, στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε τα τιμολόγια ενός από τους κατασκευαστές, την Yuwell, οι τιμές ανήλθαν στα 340 $ ανά τεμάχιο στις 30 Απριλίου. Εβδομάδες αργότερα, το κόστος κάθε εμπορευματοκιβωτίου αυξήθηκε στα 460 $ (από τις 12 Μαΐου).

Όλες αυτές οι προμήθειες προέρχονται κυρίως από εταιρείες που κάνουν δωρεές στην Ινδία, αλλά δεν υπήρξε καμία παραχώρηση.

Μόνο το USISPF (Φόρουμ Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας) δεσμεύτηκε 1 εκατομμύριο συμπυκνωτές οξυγόνου στην Ινδία ως μέρος της βοήθειας ανακούφισης του Covid. Η πλειονότητα του εξοπλισμού προμηθεύεται από την Κίνα.


Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα ποιότητας με τις νέες προμήθειες. Σύμφωνα με τους Ινδούς αγοραστές στην Κίνα, απέρριψαν πολλές αποστολές αφού ανακάλυψαν ότι τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φθηνότερες εναλλακτικές σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά.

Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ανθρώπων, των οποίων η ζωή είναι ήδη σε κίνδυνο στην Ινδία, εξήγησε ένας από τους Ινδούς αγοραστές και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ποιοτικοί έλεγχοι των προϊόντων, καθώς η κατάσταση είναι απελπιστική.

Η Ινδία υπέβαλε έντονη διαμαρτυρία στην Κίνα σχετικά με την «αύξηση των τιμών» από κινέζους προμηθευτές. Μιλώντας στο South China Morning Post, η Γενική Πρόξενος της Ινδίας στο Χονγκ Κονγκ, Πριγιάνκα Τσάχαν, ανέλαβε το θέμα με τις κινεζικές αρχές.

Η Ινδία ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει την αύξηση των τιμών των ιατρικών ειδών. Η Ινδία έχει εκφράσει την ελπίδα ότι εν μέσω της αύξησης των περιπτώσεων κοροναϊού στη χώρα, η Κίνα θα ελέγξει την τιμή των προϊόντων που θα αγοραστούν για την καταπολέμηση της νόσου.

Η Ινδός διπλωμάτης Priyanka Chauhan είπε: «Η προσδοκία μας είναι ότι η αλυσίδα εφοδιασμού θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και η τιμή των προϊόντων θα πρέπει επίσης να είναι σταθερή».

Πρόσθεσε, «Παρόλο που υπάρχει πίεση στην προσφορά και τη ζήτηση, θα πρέπει να υπάρχει σταθερότητα στις τιμές των προϊόντων. Οι τιμές των προϊόντων πρέπει επίσης να προβλέπονται. "

Όσον αφορά τους Κινέζους επιχειρηματίες, είπε, "Δεν ξέρω πόσο μεγάλη επιρροή μπορεί να έχει η κινεζική κυβέρνηση σε αυτήν την περίπτωση, αλλά αν μπορούν να το κάνουν, θα ήταν ευπρόσδεκτο."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ