Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Αποστολή αυτοκτονίας η διεξαγωγή τους»

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου, αλλά όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού «γίγαντα» ηλεκτρονικού εμπορίου, RakutenΧιρόσι Μικιτάνι, η διεξαγωγή της θα είναι «αποστολή αυτοκτονίας»

«Είναι επικίνδυνο να διοργανώσουμε την μεγάλη διεθνή εκδήλωση από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μικιτάνι, μιλώντας στο CNN και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Είμαι εναντίον της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εφέτος. Θα είναι αποστολή αυτοκτονίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως είναι γνωστό, η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του σε άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας, που πλήττεται από ένα τέταρτο κύμα ιογενών λοιμώξεων, το οποίο ασκεί πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Οι επαγγελματίες της υγείας, έχουν ήδη προειδοποιήσει επανειλημμένα για ιατρικές ελλείψεις και εξάντληση του προσωπικού.

Μόλις δέκα εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη, με τους περισσότερους Ιάπωνες να υποστηρίζουν μία νέα αναβολή ή και την ακύρωση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή (14/5) κατατέθηκε στην κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, μια αίτηση ακύρωσης των Αγώνων, η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 352.000 διαδικτυακές υπογραφές.

Ο Μικιτάνι, ο οποίος επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ότι δεν είναι πολύ αργά για να ακυρωθεί η κορυφαία γιορτή του αθλητισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολα είναι δυνατά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ