Μόντι
Κόσμος

Σύνοδος G7: Δεν θα συμμετάσχει ο Μόντι εξαιτίας της κατάστασης στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δεν θα ταξιδέψει στη Βρετανία για τη Σύνοδο της G7 τον επόμενο μήνα, λόγω της κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό στη χώρα του, όπως ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν και εκτιμούμε την πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραστεί στη Σύνοδο της G7 ως ειδικός προσκεκλημένος, δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης Covid, αποφασίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη Σύνοδο της G7 αυτοπροσώπως», επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ο Μόντι δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε τις μαζικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού φεστιβάλ και επειδή οργάνωσε πολυπληθείς προεκλογικές συγκεντρώσεις τους τελευταίους 2 μήνες, ακόμα κι αν τα κρούσματα αυξάνονταν.

Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων 7 ημερών έσπασε ρεκόρ σήμερα, στα 390.995, με 3.876 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παραστεί, μαζί με άλλους ηγέτες, στη Σύνοδο της G7, υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον, στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, στις 11-13 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται