Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σφαγή στο Ισραήλ! 24 νεκροί - Παιδιά τα περισσότερα

Η ένταση κλιμακώνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε στους Παλαιστινίους στο Masjid al-Aqsa το πρωί. Η Γάζα βάφτηκε στο αίμα χθες το βράδυ. 9 από τους νεκρούς ήταν παιδιά, 24 άτομα σκοτώθηκαν και 103 άτομα τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ τα ισραηλινά αεροπλάνα ξεκίνησαν αεροπορική επίθεση σε περιοχές νότια της Λωρίδας της Γάζας, η Χαμάς ξεκίνησε αντεπίθεση με ρουκέτες. Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε στην εκκλησία στο Masjid al-Aqsa στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και πάλι μετά την απογευματινή προσευχή. Οι Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν στο Masjid al-Aqsa διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και μερικοί από τους τραυματίες έχασαν τα μάτια τους λόγω πλαστικών σφαιρών.

Επιπλέον, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς ακύρωσε τις γιορτές του Ραμαζανιού λόγω της επίθεσης στη Γάζα. Ενώ ο κόσμος παραμένει σιωπηλός για αυτές τις επιθέσεις συνεχίζουν να έρχονται σκληρές αντιδράσεις από την Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος του ΑΚ Ömer Çelik ανακοίνωσε: "Το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά με πολεμικά αεροπλάνα. Όποιος αποκαλεί αυτή τη σκληρή επίθεση" το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί "είναι συνεργάτης των δολοφόνων παιδιών. 

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν τις πρωινές προσευχές τους στο Masjid al-Aqsa στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Μετά την προσευχή, οι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην αυλή του Masjid al-Aqsa..

Μετά τη διαδήλωση, πολλοί Παλαιστίνιοι έμειναν στο Masjid al-Aqsa και προσπάθησαν να αποτρέψουν την επιδρομή από τους φανατικούς Εβραίους..

 

Οι Παλαιστίνιοι έχτισαν οδοφράγματα σε κάποια σημεία του Harem-i Sharif. Φωνάζοντας ότι δεν θα φύγουν από το Χαρέμ-Σαρίφ, οι Παλαιστίνιοι συχνά φώναζαν «το αίμα μας θυσιάζεται για εσάς» ..

Η ισραηλινή αστυνομία παρενέβη στους Παλαιστινίους που περιμέναν στο Χαρέμ αλ-Σαρίφ για να αποτρέψει τους φανατικούς Εβραίους να εισβάλουν στο Τζαμί αλ-Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ..

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ