Κόσμος

Ο πόλεμος Δύσης-Κίνας μεταφέρεται στο διάστημα

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον διαστημικό της σταθμό για στρατιωτικούς σκοπούς
 
Με την έναρξη της βασικής μονάδας του πρώτου διαστημικού σταθμού της Κίνας, αρκετοί ειδικοί στη Δύση έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις φιλοδοξίες πίσω από την κατασκευή του κινεζικού σταθμού και την ενεργοποίηση ενός νέου «διαστημικού αγώνα».

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με τις παγκόσμιες απειλές, ανέφερε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (PLA) θα συνεχίσει να ενσωματώνει διαστημικές υπηρεσίες - όπως δορυφορική αναγνώριση και τοποθέτηση  και δορυφορικές επικοινωνίες στα όπλα και τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου για να διαβρώσουν το πλεονέκτημα των στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το Πεκίνο εργάζεται για να υπερβεί τις δυνατότητες των ΗΠΑ στο διάστημα για να κερδίσει "στρατιωτικά και οικονομικά", προειδοποίησε η έκθεση. "Η Κίνα θέλει αυτόν τον διαστημικό σταθμό τόσο για εμπορικούς λόγους, όσο και για στρατιωτικές αποστολές.''

Η Κίνα αύξησε σημαντικά τη συνολική χρηματοδότηση της κυβέρνησης για διαστημικές δραστηριότητες το 2020. Η χώρα ξόδεψε 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαστημικές δραστηριότητες, κάτι που είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ