Κόσμος

Πορτογαλία: Εγκαινιάστηκε η μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο

Φανταστείτε να βρίσκεστε στην μακρύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα του κόσμου. Κρέμεται από ύψος 175 μέτρων ακριβώς πάνω από τον ποταμό Πάιβα στην πόλη Αρούκα της Πορτογαλίας.

Πρόκειται για μία διάφανη μεταλλική κατασκευή μήκους 516 μέτρων, που είναι πλέον ανοικτή για το κοινό. Τα εγκαίνια της πεζογέφυρας πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη και όπως δείχνει το βίντεο  απευθύνεται στους πολύ τολμηρούς και θαρραλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πεζογέφυρα στερεώνεται σε μεταλλικά καλώδια και δύο τεράστιους πύργους στις δύο άκρες της με την κατασκευή να ταλαντεύεται με το παραμικρό βήμα. Η κατασκευή της διήρκεσε δύο χρόνια και κόστισε περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το αξιοθέατο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της περιοχής, ειδικά μετά την καταστροφική πανδημία της νόσου Covid-19. Η δήμαρχος της Αρούκα, Μαργκαρίντα Μπελέμ, δήλωσε περήφανη για τη γέφυρα: «Οι προκλήσεις, που έπρεπε να υπερπηδήσουμε, ήταν πολλές, όμως τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει άλλη γέφυρα σαν κι αυτή στον κόσμο».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν κράτηση online. Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει 12 ευρώ -για τους φοιτητές 10 ευρώ- ενώ δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των έξι ετών.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ