Κόσμος

Καραφλός κατάδικος ο Ιησούς με ομοφυλοφιλικά σύμβολα και Αγία η Γκρέτα

Οι εικόνες του Mats Hermansson εμφανίζονται επί του παρόντος σε έκθεση στο Masthuggskyrkan στο Γκέτεμποργκ. Μεταξύ αυτών είναι η Greta Thunberg εμφανίζεται ως Αγία, αλλά τα χειρότερα είναι αλλού!!

Μεταξύ των εικόνων που μοιάζουν με τον ίδιο τον Ερμάνσον είναι ο Ιησούς ως φυλακισμένος με ξυρισμένο κεφάλι και ένα ροζ τρίγωνο στη φυλακή του, ένα σύμβολο για ομοφυλόφιλους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Σε έναν άλλο πίνακα, ο Ιησούς έχει μια σημαία ουράνιου τόξου ως σύμβολο στο πουκάμισό του.

“Είναι σαφές ότι ορισμένοι πιθανότατα θα προκληθούν από έναν Ιησού που φοράει ουράνιο τόξο, έναν υπερηφάνο-Ιησού όπως το λέω”, λέει ο Mats Hermansson σε συνέντευξή του στο Göteborgs-Posten. “Και τότε νομίζω ότι είναι καλό που προκαλούνται” πρόσθεσε αμετανόητος.

Ανάμεσα στους πίνακες είναι επίσης η Γκρέτα Τούνμπεργκ που ο Ερμάνσον ήθελε να δώσει «λίγο Αγία υπόσταση». Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει ξαναγράψει πως κάποιοι θέουν την νεαρή ακτιβίστρια να εμφανίζεται σαν Αγία, ακόμη και στους κύκλους της σουηδικής εκκλησίας, ενώ δεν δίστασαν να την βάλουν και στο βιβλίο των Θρησκευτικών.

“Ήθελα να επισημάνω την ηρωίδα μας για το κλίμα, τη Γκρέτα. Και είναι επίσης ένας τρόπος με τον οποίο, ως καλλιτέχνης, θεολόγος, ιερέας, να συμβάω στη δημόσια συνομιλία, να κάνω τη Γκρέτα μια εικόνα και κατά κάποιον τρόπο να της δώσω κάποιο άγιο υπόβαθρο”, είπε.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ