Κόσμος

Αλτούν: Πολύ θλιβερή μέρα για τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

Σωρεία σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για «πολύ θλιβερή μέρα» στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει λόγο ο επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Όπως τονίζει, πρόκειται για μια θλιβερή μέρα «καθώς η Ουάσιγκτον αποφάσισε να επισκιάσει την ένδοξη ιστορία μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αξιωματούχος προσθέτει πως οι αμερικανικές Αρχές προχωρώντας σε αυτή τη δήλωση «διατάχθηκαν από το λόμπι».

Νωρίτερα σφοδρή ήταν και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τα λόγια δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν έχουμε τίποτα να μάθουμε από άλλους για το δικό μας παρελθόν. Ο πολιτικός οπορτουνισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Απορρίπτουμε απολύτως την ανακοίνωση αυτή που βασίζεται αποκλειστικά στον λαϊκισμό» τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος, μέσω Twitter.

Σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

pokrovsk-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Απόλυτη φρίκη στο Κίεβο! Οι Ρώσοι έσπασαν για πρώτη φορά την κολοσσιαία ουκρανική «Νέα Γραμμή Αμύνης Ντονμπάς» στο Ποκρόβσκ -Δείτε χάρτες

Τέτοια προέλαση δεν έχει ξανά σημειωθεί φέτος! Η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ για το Κίεβο, το επιβεβαιώνει και...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Τρέμουν την ελληνική υποβρύχια υπεροχή οι Τούρκοι - Η Νότια Κορέα υπέβαλε προσφορά στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για Κοινή Κατασκευή Υποβρυχίων!

Πάμε για υποβρύχια που θα μας δίνουν την δυνατότητα για επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να βληθούν στόχοι, σε ...