Κόσμος

Ακτιβιστής Black Lives Matter κατηγορείται για εγκλήματα μίσους κατά Ασιατών

Ένας ακτιβιστής του Black Lives Matter συνελήφθη στο Σιάτλ για φερόμενη διάπραξη δύο ξεχωριστών εγκλημάτων μίσους εναντίον ατόμωνω ασιατικής καταγωγής, αποδεικνύοντας πως βλέπουν τον ρατσισμό οι αντι-ρατσιστές!

Η Pamela Cole, η οποία είναι ασιατικής καταγωγής, είπε στο KIRO 7 News για την εμπειρία της στις 16 Μαρτίου, κατά την οποία αυτή και τα μικρά της παιδιά υπέστησαν μια τρομακτική επίθεση από έναν άντρα σε αυτοκινητόδρομο, ο οποίος αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο 51χρονος διαδηλωτής του BLM, Christopher Hamner.

Ο Χάμνερ είχε δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες του που συμμετείχε σε διαμαρτυρίες BLM και συμμετείχε επίσης στο στρατόπεδο του Σιάτλ CHOP που κατοικήθηκε από τους διαδηλωτές της Antifa και του BLM.

“Αρχικά έκανε επαφή με τα μάτια, σταμάτησε, ανοίγει την πόρτα του και άρχισε να ουρλιάζει,« Γ... Ασιάτες». Και ήμουν απόλυτα σοκαρισμένη. Σε εμένα μιλάς;” είπε η γυναίκα.

Η Cole είπε ότι ένιωθε τρόμο για την οικογένειά της καθώς ο Hamner στη συνέχεια βγήκε από το όχημά του ενώ απαιτούσε να βγουν κι εκείνοι επίσης.

«Ένιωσα τόσο ανυπεράσπιστη και τόσο αβοήθητη. Και ξέρετε ως μαμάδες, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να φροντίζουμε τα παιδιά μας και να τα προστατεύουμε», είπε η Cole.

Η ίδια είπε ότι ακόμα και αφού άλλαξε το φως άναψε το φανάρι και έφυγε με το αυτοκίνητό της άρχισε να την παρακολουθεί πού κατευθυνόταν. Τελικά μπόρεσε να σταματήσει και να καλέσει την αστυνομία.

Ο Χάμνερ κατηγορείται για διάπραξη παρόμοιου εγκλήματος μίσους δύο ημέρες αργότερα, όταν εμπόδισε δύο ασιατικής καταγωγής γυναίκες σε ένα όχημα. Το όχημα είχε μια κάμερα στο ταμπλό, η οποία επέτρεψε στις αρχές να αναγνωρίσουν τον Hamner.
Αφού κατηγορήθηκε, ο Χάμνερ είπε ότι δεν ήταν ένοχος για εγκλήματα μίσους και η εγγύησή του ορίστηκε σε 10.000 δολάρια.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ