Κόσμος

Μωρό στην Ινδία γεννήθηκε με δύο κεφάλια και τρία χέρια

Με το στόμα ανοιχτό και την τρίχα κάγκελο έμειναν γιατροί στην Ινδία αντικρίζοντας ένα μωρό που ήρθε στον κόσμο με μια σπάνια γενετική ανωμαλία.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με δύο κεφάλια και τρία χέρια σε ιδιωτική κλινική στην περιοχή Kendrapara της Odisha, ωστόσο η μεταφορά του στην εντατική του «Kendrapara District Headquarter Hospital» κρίθηκε επιτακτικής ανάγκης, προκειμένου να διεκδικήσει την ελάχιστη πιθανότητα να κρατηθεί στη ζωή.

Από εκεί, το άτυχο βρέφος μεταφέρθηκε στο πιο εξιδεικευμένο νοσοκομείο Sishu Bhawan, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι γονείς του, Umakant Parida και Ambika Parida, οι οποίοι διαμένουν στο Rajnagar αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας του, απευθύνοντας δραματική έκκληση στην κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εξηγήσεις, πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση συζευγμένων διδύμων, τα οποία λόγω ανωμαλίας στα χρωμοσώματα ενώθηκαν σε ένα σώμα με κοινά όργανα, αλλά δύο κεφάλια.

Η σπάνια αυτή περίπτωση ονομάζεται dicephalus parapagus, ενώ η πιθανότητα επιβίωσης του βρέφους στη συγκεκριμένη κατάσταση είναι μηδαμινή.

Όπως γράφει το επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Medical Genetics», η πιθανότητα τοκετού συζευγμένων διδύμων είναι μία στις 100.000, ενώ μόλις το 11% αυτής αφορά δίδυμα dicephalus parapagus.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ