Κόσμος

Στρατιωτικές στολές από...άλλον πλανήτη: Προστατεύουν από βιολογικό πόλεμο μέχρι ιούς

Η FLIR Systems, Inc. έχει κερδίσει μια σημαντική σύμβαση με την Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) για την παραγωγή στολών επόμενης γενιάς που θα προστατεύουν στρατιώτες από βιολογικά όπλα μέχρι τον ιό του Έμπολα.

Η FLIR Systems είναι η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στον κόσμο που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή φωτογραφικών μηχανών θερμικής απεικόνισης, εξαρτημάτων και αισθητήρων απεικόνισης.

Η FLIR ανακοίνωσε τη Δευτέρα το νέο συμβόλαιο με το ερευνητικό σκέλος του Πενταγώνου για την ταχεία ανάπτυξη "νέων υφασμάτων με ενσωματωμένους καταλύτες και χημικά στοιχεία που μπορούν να καταπολεμήσουν και να μειώσουν τις χημικές και βιολογικές απειλές κατά την επαφή".

Το υλικό υψηλής τεχνολογίας θα είναι συνυφασμένο με τη στολή μάχης για στρατιώτες στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Η FLIR έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το πενταετές συμβόλαιο που αξίζει έως και 20,5 εκατομμύρια δολάρια.


Το προηγμένο σύνολο προστατεύει τους στρατιώτες από κάθε είδους βιολογικούς παράγοντες, από το VX έως το αέριο χλώριο έως τον ιό του Έμπολα, θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Personalized Protective Biosystems (PPB). Η FLIR αποκαλεί τα υφάσματα «επαναστατικά» λόγω της ικανότητας καταπολέμησης χημικών και βιολογικών παραγόντων.


Τα πάντα, από μπότες μάχης έως γάντια έως ολόκληρη την στολή, τα επαναστατικά υφάσματα θα είναι συνυφασμένα και θα φορεθούν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ