Κόσμος

ΗΠΑ: Πρωταθλήτρια καράτε δέχεται ρατσιστική επίθεση

Η εφτά φορές πρωταθλήτρια στις ΗΠΑ στο καράτε και αθλήτρια των Ολυμπιακών αγώνων Σακούρα Κοκουμάι βιντεοσκόπησε τη στιγμή της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε.

Το ρατσιστικό κύμα στις ΗΠΑ κατά των ανθρώπων ασιατικής καταγωγής μεγαλώνει και μάλιστα «θύμα» αυτής έπεσε και η εφτά φορές πρωταθλήτρια στις ΗΠΑ στο καράτε και αθλήτρια των Ολυμπιακών αγώνων Σακούρα Κοκουμάι.

«Ήμουν ενήμερη για το αντι-ασιατικό μίσος που μαίνεται. Το βλέπεις καθημερινά στις ειδήσεις, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να συμβεί σε μένα, στο πάρκο που πηγαίνω συνήθως για να κάνω την προπόνησή μου», είπε η 28χρονη αθλήτρια στον τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες KTLA-TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας άντρας λοιπόν εμφανίστηκε στο πάρκο στη νότια Καλλιφόρνια και ξεκίνησε να της φωνάζει... «Μην με κοιτάς πίσω από τους ώμους σου. Μείνε μακριά μου», φώναζε ο άντρας όσο η Σακούρα Κοκουμάι τον βιντεοσκοπούσε με το κινητό της. Αυτή ακούγεται να λέει: «Τι σου έχω κάνει;».

Στην αρχή η πρωταθλήτρια των ΗΠΑ δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί και για ποιον λόγο αυτός ο άντρας της φώναζε, μέχρι που πήρε το αυτοκίνητό του να φύγει και άκουσε το ρατσιστικό παραλήρημά του.

«Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο. Ένας ξένος άντρας να φωνάζει και να απειλεί ότι θα με βλάψει για κανέναν απολύτως λόγο ή ο κόσμος γύρω μου που ήταν μάρτυρας σε όλα, αλλά δεν έκανε το παραμικρό;» έγραψε στο instagram η Σακούρα Κουκουμάι και στη συνέχεια υποστήριξε: «Είμαι θυμωμένη, ανήσυχη, μπερδεμένη, φοβισμένη, αλλά επίσης μου ραγίζει την καρδιά να βλέπω και να βιώνω πως οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο ψυχροί. Σας παρακαλώ φροντίστε ο ένας τον άλλον. Προσέξτε και τον άλλον δίπλα σας».

Η Σακούρα Κοκουμάι, είπε στον KTLA σταθμό, πως μετά το τέλος του συμβάντος μία γυναίκα, την πλησίασε και την ρώτησε αν είναι καλά, ωστόσο πρόσθεσε: «Όσο αυτός φώναζε και περπατούσε τριγύρω, υπήρχε κόσμος καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά δεν έκανε τίποτα. Σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν ήταν στη θέση μου, η μητέρα μου ή η γιαγιά μου; Αυτό με τρομάζει περισσότερο».

Από τον Μάρτιο έχουν καταγραφεί 4.000 περιπτώσεις ρατσιστικής επίθεσης σε ασιατικής καταγωγής ανθρώπους στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ