Κόσμος

Η κρυφή δίωξη των Χριστιανών στην Μιανμάρ

Το πρόσφατο στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ την 1η Φεβρουαρίου έλαβε μεγάλη προσοχή στον παγκόσμιο τύπο. Πριν από αυτό, υπήρχε ήδη μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης για τη δίωξη των λεγόμενων «Μουσουλμάνων Ροχίνγκια». Ωστόσο, λίγη προσοχή δίνεται στο γεγονός ότι υπάρχουν επίσης Χριστιανοί Ροχίνγκια. Όμως όχι μόνο αυτοί, αλλά επίσης, κι άλλοι Χριστιανοί από διάφορα τμήματα της χώρας διώκονται στην κυρίως βουδιστική χώρα.

Μετά την κατάληψη της εξουσίας από το Tatmadaw στη Βιρμανία , οι ειδικοί φοβούνται ότι η χώρα θα καταλήξει σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Ο θρησκευτικός εθνικισμός είναι συνηθισμένος στη Μιανμάρ. Υπάρχει μια αυξανόμενη έμφαση στον βουδιστικό χαρακτήρα της χώρας, γι 'αυτό όλες οι άλλες θρησκείες αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Αυτό έχει επίσης εκτεταμένες συνέπειες για τους Χριστιανούς στη χώρα. Οι Χριστιανοί που προηγουμένως ήταν βουδιστές κατηγορούνται ιδιαίτερα ότι είναι «προδότες».

Οι χριστιανοί στο Kachin State, ιδιαίτερα, υφίστανται εκτεταμένες διώξεις. Στις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά το πραξικόπημα, το Tatmadaw (στρατιωτικές δυνάμεις) επιτέθηκε στην εκκλησία Kachin Baptist. Αυτό συνέβη στο Lashio του Shan State. Αργότερα επέστρεψαν και συνέλαβαν 14 άτομα που παρευρέθηκαν εκεί. Οι συλλήψεις περιελάμβαναν τέσσερις ποιμένες, έξι νέους, τρεις μαθητές της σχολής και τον γραμματέα της εκκλησίας. Τμήματα της ίδιας της εκκλησίας καταστράφηκαν επίσης στην επιδρομή. Πού είναι τώρα οι φυλακισμένοι αυτοί οι Χριστιανοί είναι άγνωστο.

Σύμφωνα με το Fox News , οι εκκλησίες του Kachin καίγονται, γυναίκες βιάζονται, παιδιά δολοφονούνται μπροστά από τους γονείς τους και η γη “απαλλοτριώνεται”. Στην πολιτεία Kachin, τουλάχιστον 60 εκκλησίες λέγεται ότι έχουν καταστραφεί και αντικατασταθεί από βουδιστικούς ναούς. Περίπου 7.000 χωριά με κυρίως χριστιανούς κατοίκους έχουν καταστραφεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ