Κόσμος

Συνελήφθησαν ιερείς στη Γαλλία για Πασχαλινή Λειτουργία χωρίς μάσκες

Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιερείς για μια περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρότυπα κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής Λειτουργίας των Ρ/Καθολικών σε μια από τις εκκλησίες στο Παρίσι, αναφέρει η Parisien.

Νωρίτερα, η εποπτική αρχή ξεκίνησε έρευνα λόγω του γεγονότος ότι οι ιερείς και οι ενορίτες στην εν λόγω εκκλησία ήταν χωρίς μάσκες και δεν τηρούσαν κοινωνική απόσταση. Οι κληρικοί, ειδικότερα, κατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο σκόπιμα τη ζωή άλλων και πραγματοποιούν συναντήσεις περισσότερων από έξι ατόμων χωρίς να λαμβάνουν προφυλάξεις.

Οι τοπικοί ιεράρχες εκκλησιών ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τις δικές τους εξωδικαστικές διαδικασίες. Είναι πιθανό να τεθούν σε αργία και να απαγορευτεί στους ιερείς αυτούς να ασκούν καθήκοντα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Όπως σημείωσε ο ένας κατηγορούμενος ιερέας, "δεν περίμενε τόσο μεγάλη εισροή ανθρώπων το Πάσχα", αν και η εκκλησία έχει αυξήσει τον αριθμό των Λειτουργιών. Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 280 άτομα ήταν παρόντα σε αυτήν.

Η χρήση μάσκας στη Γαλλία είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...