Κόσμος

Ινδονησία: Υποχρεώνουν Χριστιανές να φορούν μαντήλα

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Human Rights Watch, οι Χριστιανές και άλλες μη μουσουλμάνες γυναίκες στη χώρα αναγκάζονται να φορούν μαντήλα, ενώ τα παιδιά στα σχολεία εκφοβίζονται και ταπεινώνονται δημόσια για υπακοή.

Σύμφωνα με την έκθεση , τα σχολεία στην κατα βάση μουσουλμανική Ινδονησία χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ψυχολογικής πίεσης, δημόσιας ταπείνωσης και κυρώσεων για να πείσουν τα κορίτσια να φορούν τηνη μαντήλα

Λένε επίσης στις μαθήτριες ότι θα καταλήξουν στην κόλαση και πως πρέπει να αναφέρουν στίχους από το Κοράνι. Οι δάσκαλοι κόβουν τα μαλλιά που προεξέχουν κάτω από τα μαντήλια κεφαλής και σκίζουν ρούχα που θεωρούνται πολύ αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ισλαμική μισαλλοδοξία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζεται ως επίθεση κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπήρξε αύξηση σε εκείνους που πιστεύουν ότι μια μουσουλμάνα που δεν φοράει πέπλο είναι λιγότερο ευσεβής και ηθική.

Ένας νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2014 ερμηνεύτηκε ευρέως ως έννοια ότι όλες οι μουσουλμάνες γυναίκες μαθήτριες πρέπει να φορούν πέπλο στο σχολείο. Σε αυτό προστίθεται ένας μεγάλος αριθμός τοπικών νόμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ