Κόσμος

Η Ν. Κορέα "παγώνει" τους εμβολιασμούς με AstraZeneca κάτω των 60 ετών

Η Νότια Κορέα είναι άλλη χώρα που αποφάσισε να "παγώσει" το εμβόλιο της AstraZeneca, υπό το φόβο θρομβώσεων.

Η Νότια Κορέα θα αναστείλει τους εν εξελίξει εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων, εν μέσω αναφορών για κίνδυνο θρόμβωσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Επι0πλέον, η χώρα θα ακυρώσει τον εμβολιασμό για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους αντίστοιχων δομών που αναμενόταν να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εμβολιασμός υπαλλήλων ειδικών και παιδικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υγειονομικών εργαζομένων σε σχολεία και υπαλλήλων σε γηροκομεία και οίκους φροντίδας ηλικιωμένων και παιδικούς σταθμούς θα αναβληθεί. Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca για ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών προσωρινά αναστέλλεται» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο δεδεμένου του ότι η ασφάλεια όσων εμβολιάζονται κατά της COVID-19 αποτελεί προτεραιότητά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της KDCA, Jeong Eun-kyeong.

Η Νότια Κορέα είναι η τελευταία από μια σειρά χωρών που προχώρησαν στην αναστολή του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, μετά τις ολοένα και περισσότερες αναφορές περί θρομβοεμβολικών επιπλοκών σε εμβολιασθεέντες.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διερευνά τις περιπτώσεις αυτές. Σε λίγο, μάλιστα, αναμένεται συνέντευξη Τύπου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...