Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ποια χώρα έχει τα ακριβότερα ακίνητα στον κόσμο;

Αν σκεφτεσαι να αγοράσεις ένα σπίτι στο Μονακό θα πρέπει το υπόλοιπο του τραπεζικού σου λοαγαριασμού να περιλαμβάνει πολλά μηδενικά, καθώς το κοσμοπολίτικο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής ανακυρήχθηκε από την διεθνή μεσιτική εταιρεία Savills το μέρος με τα πιο ακριβά ακίνητα στον πλανήτη.

Αυτή είναι μια διάκριση που το Μονακό λαμβάνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι περίπου 47.600 ευρώ, μια τιμή αρκετά υψηλή σε σχέση με το Χονγκ Κονγκ (39.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) και την Νέα Υόρκη (22.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο)που κατάλαμβάνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μονακό είναι και η πιο ακριβή αγορά ενοικίασης στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και το Μεγάλο Μήλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μονακό είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα σε έκταση στον κόσμο, κάτι που επίσης εξηγεί την υψηλή τιμή των ακινήτων, ενώ εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων του είναι εκατομμυριούχοι και το συνολικό ποσοστό της φτώχειας είναι μηδέν.

Αν και το Μονακό είδε μια μικρή πτώση στις πωλήσεις των ακινήτων του το 2020 λόγω της πανδημίας, σίγουρα δεν ήταν ικανή να το εμποδίσει να διατηρήσει την πρώτη θέση στην λίστα του Savills.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ