Κόσμος

Rafale: Τα πανίσχυρα γαλλικά μαχητικά παραδόθηκαν στην ΠΑ της Ινδίας

Τα γαλλικά μαχητικά 4++ γενιάς Dassault Rafale έχουν «φτιάξει» εξαιρετικό όνομα και σύμφωνα με πληροφορίες η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας (IAF) παρέλαβε πριν από κάποιες ημέρες μια ακόμα παρτίδα αεροσκαφών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον στόλο της έναντι των προκλήσεων που προβάλλουν τόσο η Κίνα όσο και το Πακιστάν.

Μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και την επικείμενη, όπως αναφέρουν, πρόταση στην Ουκρανία, η Γαλλία συνεχίζει να «χτίζει» την φήμη των γαλλικών «ριπών ανέμου» με τα νέα μαχητικά να εντάσσονται στην υπηρεσία της ινδικής αεροπορίας.

Οι αρμόδιες αρχές δημοσίευσαν φωτογραφίες από την παραλαβή των Rafale ενώ αποκάλυψαν ότι τα μαχητικά μεταφέρθηκαν από την γαλλική αεροπορική βάση Istres, ενώ στην πορεία πραγματοποιήθηκε εναέριος ανεφοδιασμός με τη συνδρομή μέσων από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από τη μεριά της, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η παραπάνω συνεργασία με τα ΗΑΕ, σηματοδοτεί την ισχυρή στρατηγική σχέση που έχουν οι πλευρές, ενώ ακόμα σε ανακοίνωση Τύπου αναφέρθηκε ότι αυτή ήταν η 4η παρτίδα γαλλικών μαχητικών που παραδόθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία υπέγραψε διακυβερνητική συμφωνία αξίας 9,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2016 με τη Γαλλία για την απόκτηση 36 μαχητικών αεροσκαφών, ενώ παράλληλα η γαλλική Dassault συμμετέχει στον διαγωνισμό MMRCA 2.0 όπου το Νέο Δελχί επιθυμεί την απόκτηση περίπου 110 μαχητικών αεροσκαφών.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μεταξύ άλλων και:

  • τα πολύ αξιόπιστα Gripen E/F της Σουηδίας
  • τα Eurofighter Typhoon
  • τα ρωσικά MiG-35
  • τα επίσης ρωσικά Su-35
  • τα αμερικανικά F-15EX
  • τα αμερικανικά  F/A-18E / F Super Hornet
  • τα εξίσου αμερικανικά και ειδικά διαμορφωμένα από τη Lockheed Martin F-21
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ