Κόσμος

Λαγκάρντ: «"Μπορούν να μας δοκιμάσουν όσο θέλουν οι επενδυτές»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει εάν οι επενδυτές προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις αποδόσεις των ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα. 

"Μπορούν να μας δοκιμάσουν όσο θέλουν", ανέφερε σε συνέντευξη στο Bloomberg TV. "Διαθέτουμε εξαιρετικά εργαλεία για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την στιγμή. Θα τα χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες", πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η ΕΚΤ αύξησε τον ρυθμό της νομισματικής στήριξης αυτό τον μήνα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα που απειλεί να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης από την πανδημία.

Οι αποδόσεις σκαρφαλώνουν συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω εντεινόμενων εκτιμήσεων ότι η οικονομική ανάκαμψη κυρίως στις ΗΠΑ θα τροφοδοτήσει και την ενίσχυση του πληθωρισμού. 

Στην Ευρώπη, η πιο αργή πορεία των εμβολιασμών και η παράταση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας έχουν πλήξει την πορεία της ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή το κοινό δημοσιονομικό πακέτο της Ευρωζώνης των 750 δισ. ευρώ δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τον Ιούνιο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ