Κόσμος

Πακιστάν: Ξεκίνησε η πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Aces Meet 2021» χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας!

Το Πακιστάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έναρξη της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησής του «Aces Meet 2021-1» σε επιχειρησιακή βάση του.

Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν (PAF), η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας (RSAF) και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) συμμετέχουν στην άσκηση, ενώ οι αεροπορικές δυνάμεις του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας καλούνται ως παρατηρητές.

Ο Υπαρχηγός της PAF, Υποπτέραρχος Waqas Ahmed Sulehri, ήταν ο κύριος προσκεκλημένος στην τελετή έναρξης.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην άσκηση, ο Sulheri είπε ότι οι διεθνείς ασκήσεις δεν ήταν καινούργιες, αλλά ο συγκεκριμένος κύκλος του «ACES Meet» ήταν μοναδικός λόγω της τεράστιας εμπειρίας των συμμετεχόντων σε πολεμικές επιχειρήσεις στην αντιτρομοκρατία και σε σύνθετα πεδία πτήσεων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι ακόλουθοι άμυνας της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο αεροπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ.

Η άσκηση αναμένεται να συνεχιστεί για δύο εβδομάδες με στόχο τη μεγιστοποίηση της μαχητικής  ικανότητας  των συμμετεχόντων μονάδων.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν μετέχει στην άσκηση της "αδελφής χώρας" του Πακιστάν, όπως την χαρακτηρίζει κατ' επανάληψη ο Ερντογάν. Θεωρείται αδύνατον το Πακιστάν να μην ήθελε να προσκαλέσει την Τουρκία. Γιατί τελικά αυτό δεν έγινε;

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι επειδή στην άσκηση μετέχουν η Σ. Αραβία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, με τις οποίες η Τουρκία δεν έχει καλές σχέσεις. Ωστόσο μετέχουν οι ΗΠΑ και αυτό θα ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μικρή στρατιωτική επαναπροσέγγιση.

Ωστόσο μπορεί να υπάρχει ένας άλλος λόγος.

Η Τουρκία λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει σύντομα πρόβλημα στις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών της, ενώ δεν της περισσεύουν οι πιλότοι, αφού ο Ερντογάν έχει φροντίσει να "εκκαθαρίσει" ο ίδιος την αεροπορία του, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του 2016. Συνεπώς η μη συμμετοχή της Τουρκίας μπορεί να σχετίζεται με τα παραπάνω.

Αναφορικά με το Αιγαίο τις παραβιάσεις του ΕΕΧ μας τις κάνουν  από τουρκικής πλευράς τα ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235, ελικόπτερα, UAV  και  μαχητικά F-16, με μία ουσιαστική επισήμανση.  Τα τουρκικά F-16 είναι τα ίδια, που ανακυκλώνονται με σχεδόν συγκεκριμένη περιοδικότητα.

Αλήθεια που είναι  εξαφανισμένη η τουρκική πολεμική αεροπορία;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...