Κόσμος

Σκόπια: Εορταστικές εκδηλώσεις για την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ

Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στα Σκόπια αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός, σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο ‘Άμυνας.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι με την ένταξη στο ΝΑΤΟ εκπληρώθηκε ο ένας από τους δύο στρατηγικούς στόχους της χώρας (ο άλλος παραμένει η ένταξη στην ΕΕ).

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς γίναμε πλήρες μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο δρόμος προς την ένταξη ήταν μακρύς και δύσκολος, περιμέναμε 20 χρόνια, περισσότερο απ΄όλες τις άλλες υποψήφιες χώρες στην ιστορία του οργανισμού, όμως παρά τις καθυστερήσεις δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια γιατί ήταν και παραμένει ο βασικός στρατηγικός μας στόχος από την ανεξαρτησία της χώρας μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Στέβο Πεντάροφσκι.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί την μεγαλύτερη συμβολή στην ασφάλεια και τη σταθερότητά της χώρας. «Είναι η ισχυρότερη εγγύηση για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας των Σκοπίων» συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο επικεφαλής της Συμμαχικής Διοίκησης των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ναύαρχος Ρόμπερτ Μπερκ.

Τα Σκόπια εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020 και η χώρα έγινε το 30ο και νεότερο μέλος της Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ