Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι ''Ευρασιανιστές'': ''Να κλείσουμε τη βάση του Ιντσιρλίκ''

''Σφαγή'' επικρατεί στον τουρκικό Στρατό. Οι λεγόμενοι "Ευρασιανιστές" στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν "καθαρίσει" τους ΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικούς μετά από εντολές του Ρ.Τ.Ερντογάν, έριξαν νέα ''βόμβα'', καθώς απαιτούν οι ΗΠΑ να φύγουν από το Ιντσιρλίκ! 

Πρέπει να γνωρίζουμε, πως τις τουρκικές ΕΔ, υπάρχουν εθνικιστές, ισλαμιστές, Ευρασιανιστες και φιλονατοϊκοί. Αυτές οι φατρίες δεν μπορούν να ομονοήσουν αφού υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ τους.  

Σήμερα, Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην ''αυλή'' του Ερντογάν, δήλωσαν τα εξής: 
 
''Η Ελλάδα μας προκαλεί. Πρέπει σιγά-σιγά, να κάνουμε βήματα για να βγούμε εκτός ΝΑΤΟ!'' Στη συνέχεια, αναφέρουν που πρέπει να τοποθετηθούν οι S-400, ενώ ανέφεραν τα εξής: ''Οι ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από το Ιντσιρλίκ, δεν τους χρειαζόμαστε.'

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, η βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας δεν είναι πλέον ζωτικής σημασίας ούτε για τις ΗΠΑ. Στρατηγικά τοποθετημένο στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, το Ιντσιρλίκ παρέχει μια βασική επιχειρησιακή βάση για τις αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, πιο πρόσφατα στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Αλλά η αεροπορική βάση έχει χάσει τη σημασία της μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ιστορικά, το Ιντσιρλίκ θεωρήθηκε κεντρικό για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής στη Μέση Ανατολή και εξακολουθεί να φιλοξενεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η πρόσφατη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400 και η αυξανόμενη επιρροή του πολιτικού Ισλάμ υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέστησε τη χώρα έναν αναξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ.

Αντίθετα, η Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί ως εναλλακτική λύση, με συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για να ανοίξει ξανά μια πρώην αμερικανική αεροπορική βάση κοντά στην πόλη του Ηρακλείου στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...