Κόσμος

Πρόταση-σοκ: «Παγκόσμιο lockdown» κάθε δύο χρόνια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

H γνωστή βρετανική εφημερίδα London Guardian πρότεινε ότι θα χρειαστούν παγκόσμιες καραντίνες κάθε δύο χρόνια για να σωθεί ο πλανήτης.

Το άρθρο του αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature από μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκπομπές CO2 πρέπει να μειώνονται κατά την ίδια ποσότητα που είχαν κατά την πρόσφατη περίοδο κλειδώματος «περίπου κάθε δύο χρόνια» προκειμένου για να αντισταθμιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η μελέτη πάντως δεν υποστήριξε παγκόσμια lockdown για να το επιτύχει, παρά τον παραπλανητικό τίτλο του Guardian. Στην πραγματικότητα ζήτησε «εντελώς διαφορετικές μεθόδους».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...