Κόσμος

Αθωώθηκαν Πολωνές για τις αφίσες με την Παναγία με γκέι φωτοστέφανο

Τρεις Πολωνές γυναίκες κρίθηκε πως δεν είναι ένοχες για προσβολή θρησκευτικών συναισθημάτων για αφίσες που απεικονίζουν την Παναγία με φωτοστέφανο στα χρώματα της σημαίας των ομοφυλοφίλων.

Οι ακτιβίστριες εμφάνισαν τις εικόνες το 2019 σε απάντηση σε μια πασχαλινή έκθεση που περιέγραφε το "φύλο" και το "ΛΟΑΤ" ως αμαρτίες.

Η εικόνα που χρησιμοποιείται στο έργο τέχνης, "Η Παναγία της Τσεστοχόβα", είναι ιδιαιτέρως αξιοσεβαστή από πολλούς Πολωνούς Καθολικούς.

Οι γυναίκες θα είχαν αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών εάν κρίνονταν ένοχες στην υπόθεση.

Η απόφαση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την υπόθεση ενός τραγουδιστή heavy metal στην Πολωνία που δημιούργησε ένα “ταμείο άμυνας” για καλλιτέχνες που κατηγορούνται για βλασφημία.


Η υπόθεση με τις ακτιβίστριες ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 όταν οι γυναίκες έβαλαν αφίσες και αυτοκόλλητα γύρω από την πόλη του Πλόκ για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που περιέγραψαν ως «αποκλεισμό των ΛΟΑΤ ανθρώπων από την κοινωνία». «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι αμαρτία ή έγκλημα και η Παναγία θα προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους από την Εκκλησία και από ιερείς που πιστεύουν ότι είναι εντάξει να καταδικάζουμε άλλους», έλεγαν.

Η Πολωνία δεν αναγνωρίζει επί του παρόντος ομοφυλοφιλικές ενώσεις - είτε πρόκειται για γάμους είτε για πολιτικές ενώσεις. Απαγορεύεται επίσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετούν παιδιά.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ