Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλική προειδοποίηση σε Τουρκία: ''Tα Rafale είναι έτοιμα ακόμα & για σύγκρουση''

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε Γάλλος στρατιωτικός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε πως τα γαλλικά μαχητικά στη Μεσόγειο, μετά το περιστατικό μεταξύ του γαλλικού και τουρκικού Ναυτικού ανοιχτά της Λιβύης το προηγούμενο καλοκαίρι, αντιμετωπίζονται πλέον από τα πληρώματα των τουρκικών πλοίων και αεροσκαφών σχεδόν ως εχθρικά!  

Τι είχε συμβεί 

 

Η Τουρκία πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να καταφύγει σε μία άκρως επιθετική ενέργεια. Τουρκικά πολεμικά πλοία φώτισαν τρεις φορές με τα ραντάρ τους τη γαλλική φρεγάτα Courbet στην ανατολική Μεσόγειο. Η Courbet βρισκόταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ για να ελέγξει αν ένα τουρκικό πλοίο, το Cirkin, μετέφερε παράνομα όπλα στη Λιβύη καθώς απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του, δεν προσδιόρισε την ταυτότητά του και δεν ανέφερε τον τελικό του προορισμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι Τούρκοι ναυτικοί μάλιστα φόρεσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και στάθηκαν φέροντας ελαφρά όπλα. Επίσης, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ φέρεται να υποστήριξε ότι «τα ραντάρ της τουρκικής φρεγάτας κλείδωσαν το πλοίο μας και τα όπλα τους στράφηκαν εναντίον μας». 

Πάντως ο Γάλλος στρατιωτικός, πέταξε και μία ''βόμβα'', κάτι σαν πολεμικό τελεσίγραφο προς την Τουρκία, αναφέροντας τα εξής: 

''Είμαστε έτοιμοι για όλα πλέον. Τα μαχητικά Rafale έχουν φορτωθεί με τρομερά οπλικά συστήματα και μπορούν να απαντήσουν όποτε θέλουν.'' 

Πρόκειται για μία καταγγελία που δεν ήταν γνωστή και φέρνει στο ''φως'' για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πενταπόσταγμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ