Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

H Λε Πεν ''ισοπέδωσε'' Ερντογάν & Ισλάμ: ''Θα διεξάγω πόλεμο στους φονταμελιστές''

Πυρ και μανία ήταν σήμερα ο ερντογανικός τουρκικός τύπος με την Γαλλίδα υποψήφια για τις επερχόμενες εκλογές στην Γαλλία Ζαν Μαρί Λεπέν και την στάση της κατά όλων των μορφών του ακραίου ισλαμισμού όχι μόνο στην Γαλλία αλλά και στην ΕΕ.   

Σε ντιμπέιτ προεκλογικού χαρακτήρα, κοντραρίστηκαν ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν με την Μαρίν Λεπέν σε μια τηλεμαχία, που σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Εκεί η Γαλλίδα πολιτικός έκανε αναφορές για το ακραίο ισλάμ, προειδοποιώντας έμμεσα την Τουρκία και τα ύποπτα σχέδια της.  

“Με προσβλητικά λόγια μίλησε η Λεπέν κατά του ισλάμ”, γράφουν σήμερα όλες οι τουρκικές εφημερίδες μεγαλοποιώντας τις δηλώσεις της, ακολουθώντας την γνωστή τουρκική πρακτική σε αυτά τα ζητήματα, αφού η Λεπέν τα δήλωσε για να τα ακούσει ειδικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Γαλλίδα πολιτικός, δήλωσε ότι οι ισλαμικοί χώροι λατρείας πρέπει να είναι όλοι νόμιμοι και να ελέγχονται από τις γαλλικές αρχές για την είσοδο ακραίων ισλαμικών στοιχείων, ενώ ζήτησε να απαγορευθεί η χρήση της μαντίλας από όλους τους δημόσιους χώρους στην Γαλλία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμμετέχοντας στην εκπομπή "Vous avez la parole", η ίδια τόνισε τα εξής: "Διεξάγω πόλεμο εναντίον όλων των ακραίων μορφών του Ισλάμ, της πρακτικής του και της εξάπλωσής του. Θέλω να απαγορεύσω το ακραίο Ισλάμ σε όλες τις πτυχές του. Όλα τα μέσα στο κράτος πρέπει να κινητοποιηθούν και να επιτεθούν σε όλα αυτά τα ακραία ισλαμικά στοιχεία”, κατέληξε η ίδια. 

Η Λεπέν ουσιαστικά κατηγόρησε έμμεσα την Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος με οργανώσεις ισλαμικού και εθνικιστικού χαρακτήρα προσπαθεί να εκβιάσει τόσο την Γαλλία όσο και την ΕΕ.

Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν ότι δεν αντιμετωπίζει κατά μέτωπο το εξτρεμιστικό Ισλάμ, περιορίζοντας αντίθετα τις θρησκευτικές ελευθερίες για όλους. 

«Περιορίζετε τις ελευθερίες όλων προσπαθώντας να τροποποιήσετε τις ελευθερίες λίγων Ισλαμιστών», είπε, αναφερόμενη ειδικά στα μέτρα για τις θρησκευτικές οργανώσεις και την κατ’ οίκον εκπαίδευση" δήλωσε η ίδια.

Το ντιμπέιτ της Λεπέν με τον Νταρμανέν, που προβλήθηκε από το κρατικό δίκτυο France 2, έγινε σε μια περίοδο που η Γαλλική Εθνοσυνέλευση μελετά νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του ισλαμικού εξτρεμισμού στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα. 

Ουσιαστικά η Λεπέν δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα ξεκινήσει "πόλεμο" με τους Τζιχαντιστές και την Τουρκία που τους σπονσονάρουν.    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ