Κόσμος

Πρώην ΥΠΕΞ Ιταλίας: «Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν σοβαρά λάθη στη Λιβύη»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επί κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο Φράνκο Φρατίνι (Franco Frattini), θεώρησε ότι η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και  ιδιαίτερα η απεσταλμένη του ΟΗΕ Στέφανι Γουίλιαμς διέπραξαν «θανατηφόρα λάθη» στη διαδικασία που οδήγησε στο σχηματισμό της νέας μεταβατικής αρχής στη Γενεύη.

Ο Φρατίνι εξήγησε ότι το πρώτο λάθος ήταν η υπερβολική υποστήριξη από την Γουίλιαμς τον κατάλογο με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ακίλα Σαλέχ, με τον Υπουργό Εσωτερικών εξουσιοδοτημένο από τη μη εξουσιοδοτημένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, Φάθι Μπασάγκα.

Ο Φρατίνι ανέφερε ότι η πίεση σε αυτήν τη λίστα οδήγησε σε αποθάρρυνση άλλων προσώπων που θα μπορούσαν να είχαν την ευκαιρία, όπως ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Εθνικής Συμφωνίας,  Αχμέτ Μαϊτικ και ο υπουργός Άμυνας Σαλά Ελ-Νιν Αλ-Ναμούρου, που είναι ισχυρές προσωπικότητες.

Ο Φρατίνι πρόσθεσε ότι η Γουίλιαμς επιδιώκει να ανατρέψει το πολιτικό Ισλάμ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη, θεωρώντας ότι η Αδελφότητα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...