Τρένο Γαλλία
Κόσμος

Σε αυτή τη χώρα της Ευρώπης τα τρένα σταματούν να κυκλοφορούν

Από τις 12 Φεβρουαρίου κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων ευρωπαϊκής χώρας θα διακόψει εντελώς την κυκλοφορία των τρένων του προαστιακού, μετά τη μεγάλη απώλεια εσόδων λόγω κορονοϊού.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Μολδαβίας, από τις 12 Φεβρουαρίου θα σταματήσει εντελώς την κυκλοφορία των συρμών του προαστιακού εξαιτίας της τεράστιας απώλειας εσόδων.

«Η μεταφορά επιβατών εντός της χώρας κοστίζει στον σιδηρόδρομο της Μολδαβίας έως 700.000 δολάρια τον μήνα. Η εταιρεία υφίσταται απώλειες. Κανείς δεν μας χρηματοδοτεί. Αυτά τα τρένα είναι ξεπερασμένα και επικίνδυνα για τους επιβάτες. Το καλοκαίρι πιάνουν φωτιά» δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Για την ώρα υπάρχουν μόνο τρία τρένα τα οποία κυκλοφορούν στις πόλεις της Μολδαβίας. «Πάνω από το 70% των επιβατών που ταξιδεύουν με αυτά τα τρένα είναι υπάλληλοι της εταιρείας» εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Τον Μάρτιο του 2020 η κυκλοφορία διεθνών επιβατικών αμαξοστοιχιών σταμάτησε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των δρομολογίων που έφερναν κέρδη.

Η εταιρεία συνέχισε να καταβάλλει μισθούς μέχρι και πριν λίγους μήνες, όταν τα έσοδα δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν την μισθοδοσία. Μέχρι στιγμής η εταιρεία χρωστάει 3 εκατ. δολάρια σε μισθούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...