Κόσμος

Η Γερμανία εφοδιάζει την Τουρκία με το μισό της οπλοστάσιο!

Στο Βερολίνο βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, για να συζητήσει με την Γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ την περαιτέρω ενίσχυση του τουρκικού οπλοστασίου από την πανίσχυρη γερμανική Στρατιωτική Βιομηχανία.

Ήδη η Τουρκία προμηθεύεται το μισό της οπλοστάσιο από τη Γερμανία. Και σε όλες τις περιπτώσεις, σχεδόν, οι Γερμανοί δίνουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στους Τούρκους ώστε να γίνεται συμπαραγωγή των οπλικών συστημάτων και τα περισσότερα να ολοκληρώνονται στην Τουρκία, με τη δημιουργία ισχυρής τοπικής προστιθέμενης αξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο αίτημα του Ακάρ στην Γερμανική κυβέρνηση είναι η τοποθέτηση των πανίσχυρων γερμανικών κινητήρων, που χρησιμοποιούνται από τα γερμανικά Leopard, στο νέο, τουρκικής κατασκευής, άρμα μάχης τύπου Altay.

Ο Ακάρ επιθυμεί ακόμη στενότερη συνεργασία με τη Γερμανία στην μεταφορά τεχνογνωσίας για την κατασκευή και άλλων πολεμικών πλοίων, σε τουρκικά ναυπηγεία, όπως τα έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια, που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να ανησυχεί ιδιαίτερα για την μέχρι σήμερα υπεροχή της Ελλάδος στον υποβρύχιο πόλεμο και να επείγεται να ρίξει στο νερό τα συγκεκριμένα υποβρύχια, για να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ευρύτατη συνεργασία υπάρχει επίσης, μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας και στον τομέα των βαρέων όπλων του πυροβολικού, όπου η γερμανική τεχνογνωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση του τουρκικού βαρέος πυροβόλου τύπου Firtina.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ