Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Άκυρη η συμφωνία Σάρατζ-Ερντογάν

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησε το κοινοβούλιο της Λιβύης. Πριν λίγο σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι το εφετείο της Al-Bayda, ακύρωσε τις συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας "Al-Wefaq" (GNA) στην Τρίπολη και της Τουρκίας!  

Το εφετείο Al-Bayda επίσης εξέδωσε απόφαση ακύρωσης των αποφάσεων του λεγόμενου GNA σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με το κράτος της Τουρκίας, επιπλέον της συμφωνίας ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξυ των 2 πλευρών. 

Η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων, βάσει της αγωγής που κατέθεσε νωρίτερα το Νομικό Τμήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Αυτή η απόφαση έχει πολλές πτυχές. Πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη συμφωνία Άγκυρας-Τριπόλεως ως νομικό ''όπλο''. Πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί και η Αθήνα, καθώς η απόφαση πάρθηκε από επίσημο και αναγνωρισμένο δικαστήριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λίγα λόγια μπορεί να γίνει προσφυγή και να ακυρωθεί και επίσημα η ασυμφωνία. Σίγουρα πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται η Αίγυπτος μαζί με τα ΗΑΕ, όπου έχουν τεράστια συμφέροντα στη περιοχή.  

To σημαντικότερο σε αυτή την συμφωνία βρίσκεται αλλού βέβαια. Το εφετείο δεν ανήκει στον LNA, αλλά είναι ανεξάρτητο όργανο και αυτό έχει την σημασία του.  

Mην ξεχνάμε πως και είναι οι κύριος υποστηρικτής του Χαφτάρ

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, επί του παρόντος υπάρχουν 20.000 άνδρες ξένων δυνάμεων ή μισθοφόροι στη Λιβύη.

Το Russian Wagner Group, το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Yevgeny Prigozhin, είναι γνωστή ως μία από τις κύριες ομάδες που έστειλαν μισθοφόρους να πολεμήσουν στη Λιβύη.

 

https://twitter.com/AntiwarRawitna/status/1354419706942390273https://twitter.com/ObservatoryLY/status/1354390970620649475

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...