Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Γερμανία παρέδωσε αμυντική τεχνογνωσία στους Τούρκους για τα Leopard-2 με αντάλλαγμα δημοσιογράφο!

Γερμανικό περιοδικό προέβη σε μια τρομερή αποκάλυψη, μιας μυστικής πτυχής των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας, η οποία είναι πραγματικά ενδεικτική του διαχρονικού τυχοδιωκτισμού των Τούρκων.  

Η Άγκυρα ναι μεν απελευθέρωσε τον δημοσιογράφο Deniz Yücel της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, με αντάλλαγμα όμως την παροχή τεχνογνωσίας θωράκισης αρμάτων μάχης για τα τουρκικά Leopard-2, από την γερμανική εταιρεία IBD Deisenroth, θυγατρική της γνωστής μας Rheinmetall.

https://www.youtube.com/watch?v=IPXiTwmS0V8

Μετά το παλαιότερο σίριαλ της σύλληψης του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον και την μυστική συναλλαγή Τραμπ στους εκβιασμούς του “φίλου” Ερντογάν, τώρα είχαμε και δεύτερη περίπτωση με την "σύλληψη" το 2017 ενός Γερμανού υπηκόου τουρκικής καταγωγής, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας.

Η απελευθέρωση του από το τουρκικό καθεστώς έγινε ως αντάλλαγμα παροχής αμυντικής τεχνογνωσίας.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό Στερν, ανέφερε για μια μυστική συμφωνία εξοπλισμού Τουρκίας-Γερμανίας για να απελευθερωθεί ο Deniz Yücel.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στην Τουρκία, συνελήφθη εκεί το Φεβρουάριο του 2017 για.....δήθεν φερόμενη «τρομοκρατική προπαγάνδα». 

Μετά την απελευθέρωσή του, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία μυστική συμφωνία με την τουρκική πλευρά. 

Τον Αύγουστο του 2020 όμως, η Τουρκία παρουσίασε το εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης Leopard διαφημίζοντας ότι αυτό υλοποιήθηκε από δικές της εταιρείες. Το τουρκικό Leopard όμως έμοιαζε σαν δύο σταγόνες νερό με το γερμανικό αντίστοιχο σύστημα θωράκισης που "φόραγαν" τα γερμανικά άρματα μάχης αυτού του τύπου.

Νέα γερμανική έρευνα μετά την αποκάλυψη της “ομοιότητας” αποκάλυψε επίσης ότι, λίγο μετά την απελευθέρωση του Γερμανού δημοσιογράφους, μια θυγατρική της Rheinmetall παρέδωσε μυστική τεχνολογία σε τουρκική εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης. 

https://www.youtube.com/watch?v=2bcuSOP7L5I&t=3s

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2018, ανακαλύφθηκαν και νέες ενδείξεις ότι η γερμανική πλευρά υπέκυψε στις “ορέξεις” των Τούρκων. Αυτό αποδεικνύεται και από την κοινή έρευνα του περιοδικό ARD "Report Munich" και Στερν. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαθέτει το γερμανικό περιοδικό Στερν, η τουρκική εταιρεία FNSS, η οποία κατασκευάζει θωρακισμένα οχήματα, παρήγγειλε εκατοντάδες ειδικές προστατευτικές πλάκες από θυγατρική της Rheinmetall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Απρίλιο του 2018. με μια συμφωνία φάντασμα. 

Υπάρχουν επίσης νέα στοιχεία για την "βρώμικη" συμφωνία με τον Ερντογάν, αφού εμπιστευτικά έγγραφα και  βίντεο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις τουρκικές αρχές, δείχνουν ότι η Τουρκία μπορούσε να βασιστεί μόνο στις γνώσεις της γερμανικής εταιρείας για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης  Leopard 2...και πουθενά αλλού. 

Εκσυγχρονισμένα τουρκικά άρμα μάχης Leopard που παρουσιάστηκαν από τις τουρκικές αρχές και την εταιρεία Roketsan τον Αύγουστο του 2020 φέρουν πρόσθετες πλάκες θωράκισης που είναι εντυπωσιακά παρόμοιες με πολλές λεπτομέρειες με τα συστήματα προστασίας της γερμανικής IBD Deisenroth. 

Η εταιρεία από την πόλη Lohmar κοντά στη Βόννη συνεργάζεται με τη Rheinmetall από το 2007, ενώ εξαγοράστηκε πλήρως από τον όμιλο τον Ιούνιο του 2019, συμπεριλαμβανομένης μιας θυγατρικής στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. 

Το θέμα όπως ήταν φυσικό σήκωσε πολύ “σκόνη” στην Γερμανία, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν τώρα διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εάν επιβεβαιωθούν όλα αυτά που αφορά παράδοση εξοπλισμού και γερμανικής τεχνολογίας, αυτό θα αποτελούσε άμεση βοήθεια στον παράνομο πόλεμο του Ερντογάν στη Συρία", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής Sevim Dagdelen.

"Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να διευκρινίσει το συντομότερο δυνατό τρόπο τι ακριβώς έγινε με την Τουρκία, η οποία δεν μπορούσε να εκσυγχρονίσει τα άρματα μάχης  Λεοπάρντ από μόνη της", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας του κόμματος των Πρασίνων Tobias Lindner. 

Η τουρκική κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενες τουρκικές εταιρείες δεν απάντησαν σε ερωτήσεις ούτε εξέδωσαν ανακοινώσεις προς το παρόν. 

Σε συνδυασμό με αυτό το περιστατικό ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το Βερολίνο πιθανόν να έδωσε τότε στους Τούρκους, το πράσινο φως να μετακινήσουν στα Κατεχόμενα στην Κύπρο άρματα μάχης Leopard, για τα οποία το Βερολίνο τηρεί “σιγή ιχθύος” από το 2018 μέχρι σήμερα, περίοδο που έλαβε πιθανότατα και την γερμανική τεχνολογία χωρίς να δώσει ούτε μία τουρκική λίρα.  

https://www.youtube.com/watch?v=pa1_mT7rB74&feature=push-u-sub&attr_tag=B9YfE2azZSFru0i7%3A6

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ