Κόσμος

Σερβία: Το 40% των πολιτών θέλουν να εμβολιαστούν με το Sputnik-V

Το 40% των Σέρβων που έκαναν αίτηση, μέσω του διαδικτύου ή μέσω τηλεφωνικής γραμμής, για να εμβολιαστούν, έχει αποφασίσει να λάβει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V, όπως δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Υγείας. Μίρσαντ Ντέρλεκ.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε δηλώσει ότι η χώρα του αναμένει να λάβει ακόμη 250.000 δόσεις του Sputnik V την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η Σερβία θα εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού της των επτά εκατομμυρίων με εμβόλια που αναπτύχθηκαν από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.

«Μέχρι σήμερα, το 28% των πολιτιών επιθυμεί να λάβει το εμβόλιο της Pfizer, το 40% το Sputnik V, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν προτίμηση για κάποιο συγκεκριμένο» δήλωσε ο Ντέρλεκ.

Ο μαζικός εμβολιασμός στη Σερβία ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου, όταν η χώρα έλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer-BioNTech.

Έξι ημέρες αργότερα, η Σερβία παρέλαβε 2.400 δόσεις του Sputnik V, το οποίο, ως γνωστόν, έχει αναπτύξει το ρωσικό Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια.

Στις 6 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του σερβικού Κοινοβουλίου Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο υπουργός Εσωτερικών Αλεξάνταρ Βούλιν εμβολιάστηκαν με το Sputnik V.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...