Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Γερμανία: Υποχρεωτική η τηλεργασία για να μην κλείσουν επιχειρήσεις

Την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα του σκληρού lockdown εξέφρασε ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ και προτείνει την υποχρεωτική τηλεργασία προκειμένου να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις.

«Το lockdown δεν είναι τόσο επιτυχές όσο πρέπει. Το αποτέλεσμα παραμένει απογοητευτικό μέχρι στιγμής. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δυσχερή κατάσταση. Εάν εξαπλωθούν περισσότερες μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορονοϊού ευρύτερα στη Γερμανία θα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα» δήλωσε στις εφημερίδες της Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (εκδόσεις Παρασκευής).

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμετάσχουν περισσότερο στο lockdown. Πρέπει να καταστήσουμε υποχρεωτική την τηλεργασία – όπου είναι δυνατόν. Οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεισφέρουν ώστε να επιτύχει το lockdown. Διαφορετικά κάποια στιγμή ενδέχεται να αναγκαστούμε ακόμα και να κλείσουμε ορισμένες επιχειρήσεις. Ίσως χρειαστεί ακόμη και να παρέμβουμε στη βιομηχανική παραγωγή. Αυτό δεν μπορεί να το θέλει κανείς» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ / Markus εκτιμά ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μια κρίσιμη φάση για την καταπολέμηση της πανδημίας. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο αριθμός των λοιμώξεων μειώθηκε, αλλά εάν η μετάλλαξη του ιού από τη Μεγάλη Βρετανία εξαπλωθεί στη χώρα μας, αυτό θα έθετε τη Γερμανία ενώπιον μιας νέας δοκιμασίας», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός στις εφημερίδες της Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται