Κόσμος

Άκουσον άκουσον! Τα τραπουλόχαρτα σεξιστικά και ρατσιστικά

Η Ολλανδή φοιτήτρια ψυχολογίας Indy Mellink δήλωσε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τραπουλόχαρτα είναι ρατσιστικά και σεξιστικά και ως εκ τούτου έκανε το παιχνίδι με τράπουλα ουδέτερο ως προς το φύλο.

«Γιατί ο κύριος πραγματικά αξίζει περισσότερο από τη γυναίκα;» , αναρωτήθηκε η Mellink. «Αυτό συμβαίνει με σχεδόν όλα τα παιχνίδια καρτών. […] Το παιχνίδι χαρτιών αντανακλά την κοινωνία της τάξης του 16ου και 17ου αιώνα. Αυτό είναι παράξενο και εντελώς ξεπερασμένο, πρέπει πραγματικά να υπάρχει μια εναλλακτική λύση»

Αλλά πήγε και παρακάτω!!

«Εν μέρει λόγω των διαδηλώσεων του Black Lives Matter, κατέληξα στα εξής: ο βαλές, η ντάμα και ο ρήγας είναι πάντα λευκοί, αυτό είναι επίσης ανισότητα», ισχυρίζεται η Mellink και για να αντιστρέψει όλο αυτό το κλίμα επέλεξε τελικά ένα παιχνίδι καρτών χωρίς ανθρώπινες φιγούρες, με τα χρώματα χρυσό, ασήμι και χάλκινο να υποδεικνύουν τη σειρά κατάταξης.

Η φοιτήτρια της ψυχολογίας τονίζει ότι «δεν είναι ακτιβίστρια» και ότι δεν θέλει το παραδοσιακό παιχνίδι με χαρτιά να εξαφανιστεί από τα καταστήματα. Ελπίζει ότι η πρωτοβουλία της μπορεί να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ