εμβολιασμός
Κόσμος

Ουαλία: Νοσοκόμα θετική στον κορονοϊό τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό

Μια νοσοκόμα που εργάζεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Ουαλίας, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, τρεις εβδομάδες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα εμβόλια κατά της Covid μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να δημιουργήσουν ανοσία και έχουν προειδοποιήσει ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τους υγειονομικούς κανόνες, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό τους.

Η νοσοκόμα ανέφερε πως βρέθηκε θετική, ενώ περίμενε να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, με την οποία θα μπορούσε να «χτίσει» ανοσία 95% απέναντι στη λοίμωξη.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος είναι επικεφαλής εφαρμογής επιδημιολογικής έρευνας για κινητές συσκευές, αποκάλυψε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι και άλλα εκπαιδευόμενα μέλη του προσωπικού του NHS ανέφεραν ότι βγήκαν θετικά στον ιό, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης. «Λαμβάνουμε αναφορές για νέες μολύνσεις, μερικές αμέσως μετά τον εμβολιασμό», ανέφερε στο Twitter.

«Θυμηθείτε ότι οι εμβολιασμοί χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να έχουν προληπτικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Μιλώντας στο BBC, η νοσοκόμα από την Ουαλία που κόλλησε τον ιό μετά το εμβόλιο είπε ότι ένιωσε «θυμωμένη και απογοητευμένη».

«Μου έδωσε ηρεμία. Με έκανε να νιώθω ασφαλέστερη και ότι έκανα το σωστό για την οικογένειά μου ... Αλλά μου έδωσε, τελικά, μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας».

Η νοσοκόμα ισχυρίστηκε ότι την ενημέρωσαν πως θα χρειαστούν δέκα ημέρες μετά την πρώτη δόση για να προστατευθεί.

Τρεις εβδομάδες μετά το τρύπημα, είπε ότι άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία με συμπτώματα κορωνοϊού: υψηλός πυρετός, δύσπνοια κι έντονος βήχας, ενώ ότα το τεστ που έκανε, βγήκε θετικό, αισθάνθηκε «σοκαρισμένη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ